Το Twitter έκανε διαθέσιμη τη νέα του επιλογή “Super Follow” σε όλους τους χρήστες iOS, η οποία θα παρέχει περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων στους δημιουργούς, επεκτείνοντας την δυνατότητά τους να αντλούν άμεσα έσοδα από τους μεγαλύτερους θαυμαστές τους.

Super Follow: Η νέα δυνατότητα συνδρομής στο Twitter

Το Super Follows επιτρέπει στους χρήστες Twitter με περισσότερους από 10.000 followers να ορίσουν μια μηνιαία συνδρομή (έως 9,99 $) για τη δημιουργία εσόδων από πρόσθετο, αποκλειστικό περιεχόμενο για τους πιο αφοσιωμένους ακολούθους τους στην εφαρμογή.

Μόλις ενεργοποιηθεί, παρέχεται στους δημιουργούς μια νέα δυνατότητα επιλογής κοινού “Σούπερ Ακόλουθοι” για τα tweets τους, η οποία περιορίζει την προσέγγιση του περιεχομένου τους μόνο στους συνδρομητές που πληρώνουν. Το Super Follows είναι ένα από τα πολλά νέα έργα δημιουργίας εσόδων από δημιουργούς που βρίσκονται υπό κατασκευή στο Twitter. Οι πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου του Twitter να ενισχύσει τη χρήση και τα έσοδά του, με την εταιρεία να θέλει να διπλασιάσει και τα δύο μέχρι το 2023, ως απάντηση στην αυξημένη πίεση στην εκτελεστική ομάδα του Twitter να μεγιστοποιήσει την απόδοση αυτής της εφαρμογής.

Super Follow
Twitter

Υπάρχει κάποιος που θα πλήρωνες για να διαβάσεις τα αποκλειστικά tweets του; Εκτός από διασημότητες, πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλοί χρήστες Twitter που θα μπορούσαν να απαιτήσουν χρέωση για τις αποκλειστικές τους σκέψεις, ενώ ουσιαστικά θα περιόριζαν τις δικές τους δυνατότητες έκθεσης, σε αντίθεση με τη μετάδοση σε όλους στην εφαρμογή. Με μια ευρύτερη έννοια, το Twitter πρέπει ακόμα να μεταφράσει αυτή τη μετατόπιση για τους χρήστες και να τους εξοικειώσει περισσότερο με τις δαπάνες, κάτι που πιθανότατα θα βοηθήσει η ώθησή του στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο βρίσκεται επίσης στα αρχικά του στάδια.

Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Ίσως, εάν το Twitter μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερο αποκλειστικό περιεχόμενο και δημιουργία κοινότητας και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό ανταποκρίνεται σε αυτά, αυτά τα νέα στοιχεία θα λειτουργήσουν και θα γίνουν ένα πιο προσοδοφόρο πεδίο τόσο για τους δημιουργούς όσο και για το ίδιο το Twitter.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News