Το Google Maps ήταν και θα είναι ο καλύτερος φίλος μας όταν οδηγάμε. Ωστόσο, μερικές φορές οι οδηγίες που δίνει δεν είναι ακριβώς… σωστές, για να το πούμε ευγενικά. Όμως το ήξερες ότι εάν σου δίνει λάθος οδηγίες το Google Maps, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις;

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο όπου υπάρχει η πανδημία στη ζωή μας, προσπαθούμε να αποφεύγουμε τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και το αυτοκίνητο είναι το μέσο μεταφοράς που προτιμάμε, όσο κι αν θέλουμε να το αποφύγουμε κατά τα άλλα.

Τι γίνεται, όμως, όταν το Google Maps σου σπάει τα νεύρα γιατί με τις οδηγίες του σε κάνει να χάνεσαι;

Η νέα χρήσιμη προσθήκη στο Google Maps για τους οδηγούς

5 πράγματα που πρέπει κάνεις εάν σου δίνει λάθος οδηγίες το Google Maps

1. To χρώμα του οδοστρώματος

Είναι πολύ εύκολο να χαθείς και η αλήθεια είναι ότι το Google Maps θα έπρεπε να σε ειδοποιεί όταν πηγαίνεις σε μη κεντρικό δρόμο. Αλλά εάν μάθεις να ξεχωρίζεις το χρώμα των κενρικών οδών απ’ τις παρακάμψεις, θα καταλαβαίνεις πιο εύκολα πότε βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο και πότε όχι.

Πάντως, προτείνουμε στην Google να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό που θα σε ενημερώνει αυτόματα όταν δεν βρίσκεσαι στη συνηθισμένη οδό, αλλά σε κάποιο παράδρομο ή δεύτερο δρόμο που οδηγεί στον προορισμό σου.

2. Ώρα Αιχμής

Το “Rush Hour” λειτουργεί με δύο τρόπους. Αφενός σου κόβει δρόμο εάν η συνηθισμένη διαδρομή έχει πολλή κίνηση κι αφετέρου σε ειδοποιεί για το πότε είναι καλό να ξεκινήσεις για να φτάσεις εγκαίρως προκειμένου να μην χρειαστεί να κάνεις την παράκαμψη της παράκαμψης για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

3. Η πιο αποτελεσματική διαδρομή για πολλές στάσεις

Θέλεις να πας σε τρία διαφορετικά μέρη, αλλά δεν ξέρεις πώς να το κάνεις για να γλιτώσεις κίνηση. Απλά βάλε τις στάσεις που θέλεις να κάνεις και οι χάρτες της Google θα σου προτείνουν τον καλύτερο και συντομότερο τρόπο να κάνεις το δρομολόγιο που θέλεις.

Οι πιθανότητες να σου δώσει λάθος οδηγίες το Google Maps όταν ακολουθείς το δρομολόγιο που σου έχει προκαθορίσει το ίδιο μειώνονται δραματικά!

4. Επιλογή για διόδια

Στις ρυθμίσεις των Χαρτών της Google, μπορείς να επιλέξεις να εμφανίζονται διαδρομές που “αποφεύγουν τα διόδια”. Έτσι, δεν θα παίζεις κορώνα γράμματα εάν σε στέλνει από διόδια ή όχι, αφού μπορείς να του δώσεις οδηγία ώστε να τα αποφεύγει ή αντιθέτως φυσικά να τα επιλέγει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News