Τα Windows 11 θα παρουσιαστούν επίσημα μέσα στον μήνα, αλλά μόλις κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες που μας προετοιμάζουν για τις αλλαγές που θα δούμε στον υπολογιστή μας.

Το event της Microsoft έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου, όμως, κυκλοφόρησαν ήδη κάποιες εικόνες απ’ το νέο design, οι οποίες μας προετοιμάζουν για τις μεγάλες αλλαγές και τις βελτιώσεις που έρχονται.

Ξεκινώντας απ’ τα βασικά, η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στο taskbar, τα εικονίδια του οποίου έχουν μεταφερθεί στο κέντρο, ενώ είναι διαφορετικό και το κουμπί Start. Το start menu αποτελεί μια απλοποιημένη έκδοση των Windows 10.

Παράλληλα, έχουν στρογγυλέψει οι γωνίες του μενού, καθώς επίσης και των εικονιδίων, ενώ στο taskbar βλέπουμε και το εικονίδιο Widgets, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ειδήσεις, καιρό κι άλλο περιεχόμενο.

Το ήξερες ότι ο υπολογιστής σου μπορεί να κλείσει μόνος του όποτε το θελήσεις εσύ;

Διαφορετική είναι επίσης και η λειτουργία ελαχιστοποίησης/μεγιστοποίησης των παραθύρων, με την προσθήκη περισσότερων επιλογών, που μας επιτρέπουν να βάλουμε τα παράθυρα με ένα κλικ σε όποια διάταξη θέλουμε.

Τέλος, έχει διαρρεύσει και ο νέος ήχος εκκίνησης των Windows 11, τον οποίο αξίζει να ακούσεις!

Ουσιαστικά, τα Windows 11 έχουν βασιστεί στα Windows 10X, τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και αποτελούν μια βελτιωμένη και πιο σύγχρονη έκδοσή τους.

Δουλεύεις απ’ το σπίτι; Αυτά πρέπει να κάνεις για να “επιβιώσει” ο υπολογιστής σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News