Η ενημέρωση λογισμικού iOS15 κυκλοφόρησε και οι περισσότεροι χρήστες έχουν ήδη πραγματοποιήσει τη λήψη της. Η συγκεκριμένη ενημέρωση της Apple περιέχει πολλά νέα χαρακτηριστικά που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη και μας χαρίζουν εκτεταμένες δυνατότητες. Υπάρχουν όμως και κάποιες αλλαγές οι οποίες δεν είναι ευχάριστες και βολικές για όλους. Ευτυχώς μπορείς ακόμα να τις αλλάξεις κι αυτό το άρθρο είναι ένας μικρό οδηγός για το πώς να απενεργοποιήσεις χαρακτηριστικά του iOS15.

Αυτά είναι τα νέα iPhone 13 – Τα χρώματα, οι τιμές και τα χαρακτηριστικά των πολυπόθητων τεχνολογικών προϊόντων της Apple

Πώς να απενεργοποιήσεις λειτουργίες του iOS15 που δεν σε βολεύουν

Προτάσεις Widget

Το σύστημα Widget Suggestions στο iOS 15 μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους χρήστες. Εάν βλέπεις προτάσεις γραφικών στοιχείων στο iOS 15 που δεν θα ήθελες να υπάρχουν στην αρχική σου, θα πρέπει να πατήσεις παρατεταμένα ένα Widget και να επιλέξεις “Επεξεργασία στοίβας”. Εάν έχεις ενεργοποιήσει το Smart Rotate και το Widget Suggestions, πιθανότατα θα δεις επιλογές για Smart Rotate (On/Off) και Widget Suggestions (On/Off). Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Τυχαίο άνοιγμα

Μετά την ενημέρωση στο iOS 15, ενδέχεται να διαπίστωσες ότι ενεργοποιείς κατά λάθος τη λειτουργία “Αναζήτηση Spotlight” από την οθόνη κλειδώματος. Εάν δεν θέλεις να συνεχίσεις να βλέπεις αυτό το σύστημα αναζήτησης κάθε φορά που σέρνεις προς τα κάτω το κλειδωμένο iPhone σου, μην ανησυχείς! Άνοιξε τις ρυθμίσεις πάτα “Προβολή σήμερα και αναζήτηση” και απενεργοποίησέ τα.

Χρώμα στις καρτέλες του Safari

Εάν ψάχνεις πώς να αφαιρέσεις τον χρωματισμό από τις καρτέλες του Safari η διαδικασία είναι απλή. Πήγαινε στην ενότητα Safari στις ρυθμίσεις του iOS και απενεργοποίησε την λειτουργία “Να επιτρέπεται η σκίαση ιστότοπου”. Εκεί θα βρεις και τις λειτουργίες Safari’s Tab Bar / Single Tab και το Landscape Tab Bar. Μπορείς επίσης να επιλέξεις πού ανοίγεις συνδέσμους και πότε θα κλείνουν οι καρτέλες.

Κοινή χρήση

Εάν θεωρείς ότι οι νέες ενότητες “Shared With You” δεν είναι ελκυστικές σε εφαρμογές όπως Φωτογραφίες, Podcasts, Μουσική, Ειδήσεις και Safari, μπορείς να τις απενεργοποιήσεις εντελώς. Κάθε μεμονωμένη εφαρμογή έχει έναν διακόπτη για να απενεργοποιήσεις το Shared With You. Εάν θες να απενεργοποιήσεις ταυτόχρονα κάθε κοινή χρήση, ακολούθησε την διαδρομή “Ρυθμίσεις – Μηνύματα – Κοινή χρήση και απενεργοποίησε την “Αυτόματη κοινή χρήση”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News