Τις τελευταίες εβδομάδες, το WhatsApp έχει έρθει αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή αποχώρηση χρηστών, μετά την απόφαση της εταιρείας να αλλάξει τους όρους χρήσης. Βέβαια αυτή η αλλαγή των όρων πήρε παράταση μετά τις αντιδράσεις… Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα στοιχεία της εφαρμογής θα μοιράζονται σε κάθε περίπτωση με την ιδιοκτήτρια εταιρεία (Facebook), επομένως πλέον οι χρήστες δεν θα μπορούν να επιλέγουν να μην κοινοποιείται ο αριθμός τους στο Facebook. Η αντίδραση απ’ την πλευρά των χρηστών ήταν να αναζητήσουν άλλες εφαρμογές για ανταλλαγή μηνυμάτων και το Signal ανέβηκε στις πρώτες θέσεις της προτίμησης, ειδικά μετά το κάλεσμα που έκανε ο Elon Musk προς το κοινό, λέγοντας πως εκείνος χρησιμοποιεί πλέον αυτή την εφαρμογή. Όμως, τι είναι και πώς λειτουργεί το Signal;

Ανάμεσα στα θετικά του Signal, και ίσως και πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι δεν περιέχει διαφημίσεις, δεν έχει περίεργους όρους χρήσης ενώ διαθέτει ενισχυμένη προστασία.

Χρησιμοποιεί End-to-end κρυπτογράφηση που έχει αναπτύξει το ίδιο, επομένως δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα ή καλύτερα όπως αναφέρει το ίδιο το app “δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά καθόλου να διαβάσουμε τις συνομιλίες σου”.

Παράλληλα, η μη κερδοσκοπική Signal δεν συλλέγει στοιχεία σου για διαφημιστικούς σκοπούς.

Πώς λειτουργεί το Signal;

Με το Signal στέλνεις & λαμβάνεις μηνύματα, κάνεις κλήσεις και βιντεοκλήσεις υψηλής ανάλυσης, ενώ συνεχώς προστίθενται και νέα χαρακτηριστικά.

Η εξελιγμένη τεχνολογία προστασίας της ιδιωτικότητας του Signal είναι πάντα ενεργοποιημένη.

Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, βάζεις τον αριθμό σου και αρχίζεις να μιλάς με τους φίλους σου που έχουν κι εκείνοι την εφαρμογή.

Τους βρίσκεις μέσα από το ειδικό πεδίο που σου δείχνει τις επαφές σου, όπως συμβαίνει και με το Viber και το WhatsApp. Μάλιστα, σου έρχεται και μια ειδοποίηση όταν μια επαφή σου κατεβάζει την εφαρμογή.

Μπορείς να κάνεις το Signal ως προεπιλεγμένο τρόπο ανταλλαγής μηνυμάτων και να μιλάς από εκεί κατευθείαν με όσους έχουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News