Με αφορμή την 10η Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Pinterest εγκαινίασε μια νέα στήλη στην πλατφόρμα με τίτλο “Pinterest Havens: Invest in Rest”, η οποία μας καλεί να επενδύσουμε στην ψυχική μας ξεκούραση. Συγκεκριμένα, το Pinterest Havens είναι ένας πίνακας Pinterest που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και ξεκούρασης.

Το νέο χαρακτηριστικό του Pinterest που μας δίνει καθημερινά έμπνευση

Pinterest Havens: Ο νέος πίνακας του Pinterest είναι αφιερωμένος στην ψυχική υγεία

Το Haven περιλαμβάνει μια συλλογή από ιδέες σχετικά με την σημασία της ξεκούρασης από δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Στον πίνακα, μπορείς να βρεις προτροπές ευγνωμοσύνης, διαβεβαιώσεις που θα σου χαρίσουν ένα ήρεμο ύπνο αλλά και συμβουλές για ψυχική επανεκκίνηση. Το Pinterest καλεί τους ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας διαφημίσεων – να αφιερώσουν λίγο χρόνο στον εαυτό τους και να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας φροντίζοντας για την δική του ψυχική γαλήνη.

Με άλλα λόγια, το Pinterest Havens παρέχει μια σειρά από συμβουλές ψυχικής υγείας και καθημερινές ασκήσεις, καλώντας τους Pinners να αφιερώσουν μια στιγμή από την ημέρα τους για να χαλαρώσουν και να κάνουν ένα διάλειμμα. Εν μέσω των διαφόρων επιπτώσεων του COVID-19, πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τους χρήστες.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021, η πλατφόρμα παρουσίασε αύξηση των αναζητήσεων για θέματα όπως ” ρουτίνα ψυχικής επανεκκίνησης της Κυριακής” (+7x) και “συμβουλές αντιμετώπισης του άγχους” (+12x), μεταξύ άλλων ερωτημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Το Pinterest έχει επενδύσει αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Ένα από τα κύρια προγράμματα της πλατφόρμας είναι το πρόγραμμα προσωπικής φροντίδας, το οποίο παρέχει γρήγορες ασκήσεις για να βοηθήσει τους Pinners που ασχολούνται με θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και άμεσες συνδέσεις με επαγγελματική βοήθεια, εάν είναι απαραίτητο. Οι συγκεκριμένες πηγές εμφανίζονται όταν οι χρήστες αναζητούν συναφείς όρους, όπως «αποφθέγματα για το άγχος» και «άγχος εργασίας», καθοδηγώντας τους χρήστες σε βασικά μέτρα βοήθειας σε περιόδους ανάγκης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News