Η νέα εφαρμογή του Facebook λέγεται Bars και στόχος είναι να “χτυπήσει” την τρομακτική άνοδο του TikTok! Το εάν θα καταφέρει είναι άλλη υπόθεση…

Η εφαρμογή Bars δημιουργήθηκε με αρχικό σκοπό να επιτρέψει στους δημιουργούς να φτιάχνουν και να μοιράζονται κομμάτια τους με λάτρεις της μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Πώς λειτουργεί, λοιπόν, η νέα εφαρμογή του Facebook;

Είναι απλό: Επιλέγεις ένα από τα εκατοντάδες δωρεάν beats και μετά γράφεις τους δικούς σου στίχους και καταγράφεις τον εαυτό σου σε ένα βίντεο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα app που σου επιτρέπει να ραπάρεις όπως θέλεις πάνω σε έτοιμους ρυθμούς!

Το περιβάλλον της εφαρμογής μοιάζει πολύ με εκείνο του TikTok, με featured και new ανάμεσα στις ενότητες, ενώ αντί για καρδούλα (like), υπάρχει το emoji της φωτιάς με το οποίο δείχνεις την υποστήριξή σου.

Ξέχνα το TikTok. Το νέο αστέρι των social media είναι το Clubhouse

Όσον αφορά τους χρόνους, έχεις μέχρι και 60 δευτερόλεπτα στη διάθεσή σου για να ραπάρεις όπως θέλεις και στη συνέχεια το βίντεό σου εμφανίζεται σε ένα feed, που θυμίζει πολύ εκείνο του TikTok.

To app περιλαμβάνει autotune, φίλτρα για τον ήχο και την εικόνα, και προτάσεις για να κάνεις ρίμα.

Η ιδέα ακούγεται σίγουρα φιλόδοξη, απλώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν μια εφαρμογή που επικεντρώνεται στο ραπάρισμα, θα μπορέσει να γίνει τόσο ανταγωνιστική και να κερδίσει μερίδιο της πίτας που κατέχει με πολύ μεγάλη επιτυχία το TikTok!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News