Ανά διαστήματα, η Google προχωρά στην διαγραφή αρκετών εφαρμογών απ’ το Play Store, καθώς εντοπίζονται προβλήματα ασφαλείας, που μπορεί κάποια να είναι απλά, όμως, κάποια άλλα απειλούν τις συσκευές των χρηστών. Στη νέα λίστα που δημοσιεύτηκε, περιλαμβάνονται 17 εφαρμογές για Android που πρέπει κι εσύ να σβήσεις τώρα απ’ το κινητό σου!

Οι ερευνητές ασφαλείας Zscaler εντόπισαν το Joker malware και αμέσως η Google διέγραψε τις εφαρμογές, ώστε να μην είναι πια διαθέσιμες για download απ’ τους χρήστες.

Το Joker malware έχει στόχο να κλέβει τα μηνύματα SMS, τις επαφές και τις πληροφορίες συσκευής των χρηστών, ενώ μπορεί να κάνει εγγραφή χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη σε συνδρομητικές υπηρεσίες WAP.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές ανέβηκαν αυτόν τον μήνα στο Play Store και είχαν 120 χιλιάδες λήψεις πριν κατέβουν από το Play Store.

Οι 17 εφαρμογές για Android στις οποίες εντοπίστηκαν ζητήματα ασφάλειας:

 1. All Good PDF Scanner
 2. Mint Leaf Message-Your Private Message
 3. Unique Keyboard – Fancy Fonts & Free Emoticons
 4. Tangram App Lock
 5. Direct Messenger
 6. Private SMS
 7. One Sentence Translator – Multifunctional Translator
 8. Style Photo Collage
 9. Meticulous Scanner
 10. Desire Translate
 11. Talent Photo Editor – Blur focus
 12. Care Message
 13. Part Message
 14. Paper Doc Scanner
 15. Blue Scanner
 16. Hummingbird PDF Converter – Photo to PDF
 17. All Good PDF Scanner

Η Google, την ίδια στιγμή, έχει χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Play Protect για να απενεργοποιήσει τις εφαρμογές στις συσκευές που έχουν επηρεαστεί, όμως, ο κάθε χρήστης θα πρέπει να διαγράψει την εφαρμογή μόνος του απ’ τη συσκευή του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News