Το ήξερες ότι το Facebook έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις που κάνεις στο internet; Τώρα το έμαθες! Το ήξερες, επίσης, ότι υπάρχει μια ρύθμιση απορρήτου που μπορεί να απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη δυνατότητα; Τώρα το έμαθες κι αυτό! Ποια είναι τα βήματα, όμως, που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να προστατευτείς;

Ονομάζεται εργαλείο δραστηριότητας εκτός Facebook και υπάρχει από το 2019. Σου επιτρέπει να βλέπεις και να ελέγχεις δεδομένα που μοιράζονται οι εφαρμογές και οι ιστότοποι με την πλατφόρμα και να παρακολουθείς το είδος των πληροφοριών που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές τρίτων.

Χαμηλότερη συνδρομή και διαφημίσεις στο Netflix; Από πότε έρχονται οι αλλαγές;

Με τη λειτουργία απορρήτου, μπορείς να διαγράψεις το ιστορικό εφαρμογών και ιστότοπων που έχουν μοιραστεί τα δεδομένα σου. Μπορείς, επίσης, να απενεργοποιήσεις τη Μελλοντική Δραστηριότητα εκτός Facebook, η οποία λέει στο Facebook να αποσυνδέσει οποιεσδήποτε πληροφορίες έχει μοιραστεί η εταιρεία από τον λογαριασμό σου. Ή μπορείς να επιλέξεις με ποιες εταιρείες θέλεις να σταματήσεις να μοιράζεσαι τη δραστηριότητά σου και με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει να εμφανίζει τις στοχευμένες διαφημίσεις.

Χάκαραν την Google! Τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς;

Τι είναι το εργαλείο Off-Facebook Activity;

Χρησιμοποιώντας τα επιχειρηματικά εργαλεία του Facebook, μπορείς να δεις ποιες πληροφορίες έχουν στείλει οι εφαρμογές και οι ιστότοποι στην εταιρεία. Από εκεί, μπορείς να διαγράψεις τις πληροφορίες από τον λογαριασμό σου και να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία «δραστηριότητα εκτός Facebook», η οποία σε παρακολουθεί! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να ελέγχεις όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους, ώστε να μην μπορούν πλέον να μοιράζονται τη δραστηριότητα αναζήτησής σου με το Facebook.

Πώς θα επιτύχεις κάτι τέτοιο; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις & Απόρρητο > Ρυθμίσεις >  Δραστηριότητα εκτός Facebook . Από εκεί, μπορείς να διαχειριστείς τη Δραστηριότητα εκτός Facebook, να διαγράψεις όλο το ιστορικό και να απενεργοποιήσεις τη Μελλοντική Δραστηριότητα εκτός Facebook για τον λογαριασμό σου.

Τι συμβαίνει όταν απενεργοποιείς τη Δραστηριότητα εκτός Facebook;

Μόλις διαγράψεις τη δραστηριότητα που διαχειρίζεται το εργαλείο, το Facebook θα αφαιρέσει τις πληροφορίες ταυτοποίησής σου που μοιράζονται οι εφαρμογές και οι ιστότοποι. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook δεν θα γνωρίζει ποιους ιστότοπους επισκέπτεσαι, επομένως δε θα σου προωθεί στοχευμένες διαφημίσεις.

Mεταφορά από iPhone σε Android: Επιτέλους μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις το απόρρητό σου στο Facebook;

Αν θέλεις να ελέγχεις ποιες διαφημίσεις βλέπεις (ή όχι) στο Facebook, πήγαινε στις Ρυθμίσεις σου στο κινητό ή στην επιφάνεια εργασίας σου και επίλεξε Προτιμήσεις διαφημίσεων

Στην ενότητα Διαφημιστές και επιχειρήσεις, μπορείς να δεις ποιοι διαφημιστές έχουν προβάλει διαφημίσεις χρησιμοποιώντας μια λίστα που ανέβηκε στο Facebook και περιέχει τις πληροφορίες σου. Εάν επιλέξεις την εταιρεία και στη συνέχεια πατήσεις το κουμπί Απόκρυψη διαφημίσεων, τότε θα σταματήσεις να βλέπεις τις διαφημίσεις της.

Μπορείς, επίσης, να μεταβείς στις Ρυθμίσεις διαφημίσεων και να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις που βασίζονται σε δεδομένα από συνεργάτες, στη δραστηριότητά σου στα Εταιρικά προϊόντα του Facebook και τις διαφημίσεις που περιλαμβάνουν τις ενέργειες σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο δεν θα διαγραφούν δεδομένα και θα εξακολουθείς να βλέπεις τον ίδιο αριθμό διαφημίσεων όπως πριν. Η λειτουργία Off-Facebook Activity είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις τα δεδομένα σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News