Η Αθήνα εισάγεται σε μία νέα εποχή! Προσπαθεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στο διαδίκτυο σε κάθε πολίτη αλλά και την καλύτερη εξοικείωση του με τις νέες τεχνολογίες, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές. Για να επιτύχει τους συγκριμένους στόχους ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη δημιουργία ενός προγράμματος που προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο με δωρεάν Wi-Fi σε 11 κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Οι τετράποδοι φίλοι σου αποκτούν δικά τους πάρκα – Δύο νέα ασφαλή μέρη για ατελείωτο παιχνίδι!

Τα σημεία στα οποία παρέχεται δωρεάν ασύρματο δίκτυο στους πολίτες είναι τα εξής: Πλατεία Συντάγματος, Λυκαβηττός, Πλατεία Ηρώων (Πλ. Ψυρρή), Πλατεία Κοτζιά, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2), Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50), Λιοσίων 22, Πλατεία Καραμάνου, 1ο Κοιμητήριο Αθηνών και ΚΕΠ Πλατείας Βικτωρίας.

Τι είναι το Live Shopping; Η νέα τάση των social media που επεκτείνεται συνεχώς

Δωρεάν Wi-Fi στην Αθήνα. Μάθε πως μπορεί να συνδεθείς!

Η πρόσβαση στο δίκτυο είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους, ενώ δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία κατά την είσοδο και χρήση του δικτύου. Το δίκτυο WiFi4EU υλοποιείται με τεχνολογία isolation, η οποία απομονώνει την συσκευή μας από τους άλλους χρήστες του δικτύου για μέγιστη ασφάλεια.

Οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο με δύο απλά βήματα:

  • Βήμα 1: Οι πολίτες εντοπίζουν την λίστα με τα Wi-Fi δίκτυα στην φορητή συσκευή τους και επιλέγουν το δίκτυο “WiFi4EU” (εφόσον βρίσκονται σε ένα από τα γεωγραφικά σημεία που προσφέρουν κάλυψη)
  • Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη τους η σελίδα εισόδου του portal του Δήμου Αθηναίων, πατάνε «Σύνδεση» και αυτόματα, αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις επόμενες 12 ώρες.

Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, αρκεί να επαναλάβουν τη διαδικασία.

Το ανησυχητικό συμπέρασμα των επιστημόνων για τους εφήβους που παρακολουθούν πολλές ώρες TikTok

«Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, στην οποία οι ελεύθερες υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη διευρύνονται και στον ψηφιακό χώρο. Στόχος μας είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και στις 129 γειτονιές της Αθήνας, ούτως ώστε κάθε δημότης και κάθε επισκέπτης της πόλης να έχει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, από όπου κι αν βρίσκεται. Η Αθήνα έχει μπει δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή και ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης, θα συνεχίσει να δημιουργεί τις συνθήκες που θα κάνουν ευκολότερη και περισσότερο λειτουργική την καθημερινότητα των δημοτών του», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News