Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε iPhone από τότε που αγοράσαμε το πρώτο μας κινητό και δε θα τα αλλάζαμε με τίποτα και η αλήθεια είναι πως το λατρεύουμε τόσο χάρη στις «κρυφές» ή «μυστικές» λειτουργίες του. Δε θα το βαρεθούμε ποτέ γιατί διαρκώς ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο για το iOS. Αυτή τη φορά, είναι μια λειτουργία που σου επιτρέπει να μετράς το ύψους κάποιου μόνο με την κάμερα του iPhone σου.

Αυτή η δυνατότητα δεν είναι καινούργια, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο σε μια επιλεγμένη ομάδα iPhone, συγκεκριμένα τα μοντέλα «Pro». Εάν έχεις iPhone 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Pro, 13 Pro Max, 14 Pro ή 14 Pro Max, έχεις ένα άμεσο εργαλείο μέτρησης ύψους στην τσέπη σου. 

Πώς λειτουργεί η μέτρηση ύψους στο iPhone;

Ακόμα κι αν η Apple ήθελε να προσθέσει αυτήν τη δυνατότητα σε iPhone που δεν είναι Pro, πιθανότατα δε θα μπορούσε, καθώς η δυνατότητα μέτρησης βασίζεται στον ενσωματωμένο αισθητήρα LiDAR στις κάμερες των Pro iPhone.

Είναι πολύ πιθανό να έχεις παρατηρήσει κι εσύ αυτόν τον αισθητήρα ως τη φαινομενικά περιττή κουκκίδα στο περίβλημα της κάμερας του iPhone σου. Αυτός ο αισθητήρας LiDAR είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επαυξημένη πραγματικότητα: επιτρέπει στο iPhone σου να χαρτογραφεί το περιβάλλον του στέλνοντας παλμούς φωτός στο δωμάτιο. Όταν αυτοί οι φωτεινοί παλμοί αναπηδούν από το δωμάτιο και χτυπήσουν τον αισθητήρα LiDAR, το iPhone σου μετρά πόσο χρόνο κράτησε η διαδικασία.

Η κρυφή λειτουργία των iPhone που πρέπει να ενεργοποιήσεις αν έχεις παιδιά

Μία από τις χρήσεις ενός τέτοιου αισθητήρα είναι η δυνατότητα μέτρησης του ύψους ενός ατόμου, αλλά δε θα βρεις τη συγκεκριμένη επιλογή στην Κάμερα.

μέτρηση ύψους στο iPhone
Pexels

Και τελικά, να βάλεις θήκη στο iPhone ή όχι; Το νέο βίντεο της Apple και η επίσημη απάντησή της

Πώς θα μετρήσεις το ύψος κάποιου με το iPhone;

Για να μετρήσεις το ύψος ενός φίλου με το iPhone σου, ανοίγεις την εφαρμογή Measure και είσαι έτοιμη! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις το κινητό σου λες και πας να τον τραβήξεις ολόσωμη φωτογραφία. Τότε, θα σου εμφανιστεί το ύψος του.

Ελπίζουμε η πληροφορία να σου φάνηκε χρήσιμη και να την αξιοποιήσεις με την παρέα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News