Το ήξερες ότι το iPhone σου έχει ένα κρυφό κουμπί που θα κάνει την ζωή σου πιο εύκολη; Το Back Tap είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βάλεις μια λειτουργία iPhone που χρησιμοποιείς όλη την ώρα στο πίσω μέρος του κινητού σου. Είναι ακριβώς όπως ακούγεται: Ένας τρόπος για να αποκτήσεις πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες του τηλεφώνου πατώντας το μηλαράκι του iPhone — κάπως σαν ένα επιπλέον κουμπί που προσαρμόζεται από τον χρήστη.

Mεταφορά από iPhone σε Android: Επιτέλους μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου

Πώς να ενεργοποιήσεις το Back Tap του iPhone

Το Back Tap παρουσιάστηκε με το iOS 14 και η δυνατότητα λειτουργεί σε συσκευές από το iPhone 8 και νεότερες και μπορείς να το ενεργοποιήσεις ακολουθώντας την εξής διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Άγγιγμα > Πίσω Άγγιγμα

Σε αυτό το σημείο μπορείς να διαλέξεις εάν η λειτουργία θα ενεργοποιείται με διπλό ή τριπλό άγγιγμα. Οι επιλογές λειτουργίας που ακολουθούν είναι πολλές:

Μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε λειτουργίες του συστήματος, όπως εκκίνηση της κάμερας, ενεργοποίηση του φακού, λήψη στιγμιότυπου οθόνης ή σίγαση του τηλεφώνου. Υπάρχουν επίσης επιλογές προσβασιμότητας. Μπορείς να χρησιμοποιήσετε το Speak Screen για να διαβάσει το Siri κείμενο στην οθόνη, τον Μεγεθυντικό φακό για να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του τηλεφώνου σου ως μεγεθυντικό φακό ή τους ήχους φόντου για την αναπαραγωγή λευκού θορύβου. Μπορείς επίσης να κάνεις κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω, εκχωρώντας αυτές τις λειτουργίες στο Back Tap.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News