Κι ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το καθιερωμένο επίσημο event της Apple όπου μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες για τις νέες συσκευές, έχουν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν νέα για τα χαρακτηριστικά του iPhone 13.

Λιγότερο ή και καθόλου κενό πάνω απ’ την οθόνη, δυνατότητα για κλήση έκτακτης ανάγκης από παντού και βελτιωμένη κάμερα είναι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που αναμένουμε να δούμε.

Τα 3 πιο δυνατά νέα χαρακτηριστικά του iPhone 13

Μικρότερη notch, δηλαδή περιθώριο πάνω απ’ την οθόνη

Στην μπροστινή οθόνη κάθε μοντέλου iPhone, υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο τμήμα κενού χώρου στο επάνω μέρος. Αυτό αναφέρεται ως “notch” και μπορεί τελικά να αφαιρεθεί από το iPhone. Άλλες αναφορές σχετικά μ’ αυτό κάνουν λόγο ότι δεν θα καταργηθεί αυτό το κενό, απλώς θα μειωθεί σημαντικά το μέγεθός του.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται η μπροστινή κάμερα του iPhone, επομένως, εάν το σημείο καταργηθεί, τότε η κάμερα θα μπορούσε ενδεχομένως να κρυφτεί πίσω από την οθόνη ή να είναι μικρότερη.

χαρακτηριστικά του iPhone 13
Unsplash/ Frederik Lipfert

Κλήση έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε

Τα νέα iPhones ίσως αποκτήσουν μια νέα λειτουργία ασφαλείας, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά: Δορυφορική σύνδεση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι, όμως, σαφές εάν αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία θα έρθει στα νέα τηλέφωνα κατά την κυκλοφορία τους ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Η εταιρεία, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ επίσημα ότι εργάζεται πάνω σε μια δορυφορική τεχνολογία.

Καλύτερη κάμερα

Εκτός από καλύτερη επεξεργαστή, το iPhone 13 αναμένεται να έχει και βελτιωμένη κάμερα. Αναλυτές είπαν στο MacRumors ότι θα διαθέτει έναν “αναβαθμισμένο Ultra Wide φακό”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News