Η Apple ανακοίνωσε την δημιουργία συστήματος εύρεσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις συσκευές των Αμερικανών πελατών της. Σύμφωνα με την διάσημη εταιρία τεχνολογίας, πριν αποθηκευτεί μια εικόνα στις φωτογραφίες iCloud, η νέα λειτουργία θα αναζητήσει αντιστοιχίσεις με ήδη γνωστό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης. Εάν βρεθεί αντιστοιχία, ένας αναθεωρητής θα αξιολογήσει τα ευρήματα και θα αναφέρει τον χρήστη στις αρχές επιβολής του νόμου. Η νέα λειτουργία εύρεσης υλικού κακοποίησης παιδιών της Apple αναμένεται να είναι διαθέσιμη στα επόμενα μοντέλα της.

Η λειτουργία εύρεσης υλικού κακοποίησης παιδιών της Apple

Η Apple δήλωσε ότι οι νέες εκδόσεις iOS και iPadOS που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος θα διαθέτουν αυτές τις νέες εφαρμογές αποκρυπτογράφησης που θα βοηθήσουν στον περιορισμό της διάδοσης του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο, με στόχο την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Το σύστημα λειτουργεί με τη σύγκριση εικόνων με μια βάση δεδομένων με γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που συντάχθηκε από το Εθνικό Κέντρο των ΗΠΑ για Εξαφανισμένα Παιδιά και Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης.

Η Apple προειδοποιεί για τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει το MagSafe για κάποιους ανθρώπους

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το σύστημα είχε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ακρίβειας και διασφαλίζει λιγότερη από μία στο ένα τρισεκατομμύριο πιθανότητες ετησίως να επισημάνει εσφαλμένα έναν λογαριασμό. Ταυτόχρονα, η Apple διαβεβαίωσε ότι θα ελέγξει χειροκίνητα κάθε αναφορά για να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει αντιστοιχία. Στη συνέχεια, μπορεί να λάβει μέτρα για την απενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη και την αναφορά στις αρχές επιβολής του νόμου.

Ο συνιδρυτής της Apple θέλει να μπορείς να επισκευάσεις το κινητό σου μόνος σου

Ωστόσο, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς δεν είναι απίθανο στο μέλλον οι εταιρίες να έχουν πρόσβαση στις συσκευές και τις φωτογραφίες μας παραβιάζοντας το απόρρητο. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αυταρχικές κυβερνήσεις για να κατασκοπεύσει τους πολίτες της ή ακόμα και για πολιτικούς λόγους. Η Apple όμως διαβεβαίωσε τους πελάτες της πως η νέα αυτή τεχνολογία προσφέρει πρόσβαση στις φωτογραφίες των χρηστών μόνο εάν έχουν μια συλλογή φωτογραφιών με γνωστό υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο λογαριασμό τους iCloud Photos.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News