Τώρα μπορείς να περπατήσεις στο φεγγάρι, ακόμα κι αν δεν ταξιδέψεις ποτέ στο διάστημα!

Το Metaverse αποκτά ένα φεγγάρι, το οποίο θα μπορεί να εξερευνήσει ο καθένας, περπατώντας πάνω στην επιφάνειά του, φυσικά εικονικά.

Όπως έγινε γνωστό, η Meta συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Smithsonian και δημιούργησαν μια προσομοίωση της Σελήνης, την οποία μετέφεραν στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Το έκθεμα ονομάζεται Futures x Meta: Moonwalk.

Η εμπειρία θα «φέρει τους επισκέπτες όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σεληνιακή επιφάνεια».

Εικόνα απ’ το πώς θα είναι όταν περπατήσεις στο φεγγάρι στο Metaverse:

Smithsonian AIB

Η έκθεση Moonwalk θα έχει διάρκεια από τις 4 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις Smithsonian Arts and Industries και σηματοδοτεί την 50ή επέτειο των αποστολών Apollo. Για να περπατήσεις στο φεγγάρι θα χρειαστείς ένα σετ εικονικής πραγματικότητας Meta Quest 2 και θα μπορείς να βυθιστείς στο περιβάλλον όπου βρέθηκαν οι αστροναύτες της NASA πριν από τόσα χρόνια.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να «κλωτσήσουν τη σκόνη του φεγγαριού», να απολαύσουν τη σεληνιακή θέα, να παρατηρήσουν το ρόβερ που περιπλανιέται στην επιφάνεια και να ακούσουν τις πραγματικές συνομιλίες των αστροναυτών.

Σπουδαία νέα! Αυτός είναι ο τρόπος να ταξιδέψεις στο διάστημα! – Εσύ ακόμα να κλείσεις το εισιτήριό σου;

Ο ρεαλισμός γίνεται πραγματικότητα μέσα απ’ τις χιλιάδες εικόνες αρχείου που σπάνια παρουσιάζονται στο κοινό, τρισδιάστατες σαρώσεις από τις συλλογές του Smithsonian, τεχνολογία εικονικής και ηχογραφήσεις από αποστολές της NASA.

Το Moonwalk είναι μέρος της έκθεσης του Smithsonian για τα «τεχνουργήματα του μέλλοντος».

Κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν στην Γη μετά από 183 μέρες σημειώνοντας νέο ρεκόρ παραμονής στο διάστημα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News