Μετά την ανατροπή της ιστορικής απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν δεχτεί πιέσεις για να πάρουν θέση σχετικά με τη χρήση διαδικτυακών δεδομένων που στοχεύει στην ενοχοποίηση ατόμων που αναζητούν ή παρέχουν υπηρεσίες άμβλωσης. Έχοντας λοιπόν ως γνώμονα αυτό, η Google θα διαγράφει δεδομένα τοποθεσίας που δείχνουν πότε οι χρήστες επισκέπτονται μια κλινική αμβλώσεων, μετά την ανησυχία ότι μια ψηφιακή διαδρομή θα μπορούσε να ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου εάν ένα άτομο τερματίσει παράνομα μια εγκυμοσύνη.

Διάγγελμα Joe Biden για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ – Η αντίδραση των Obama στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η Google θα διαγράφει δεδομένα τοποθεσίας: Πώς προχώρησε η εταιρεία στην απόφαση αυτή

«Αν τα συστήματά μας εντοπίσουν ότι ένα άτομο έχει μεταβεί σε ευαίσθητο χώρο, θα σβήνουμε το ιστορικό γεωεντοπισμού λίγο μετά την επίσκεψή τους», δήλωσε η Jen Fitzpatrick, αντιπρόεδρος της Google σε ανακοίνωσή της.

Η τεχνολογική βιομηχανία ανησυχεί ότι η αστυνομία μπορεί να λάβει εντάλματα για το ιστορικό αναζήτησης των πελατών, τη γεωγραφική τοποθεσία και άλλες πληροφορίες που αποκαλύπτουν σχέδια που αφορούν τις αμβλώσεις.

Η Fitzpatrick πρόσθεσε ότι η Google συνηθίζει να «απωθεί» τα ανάρμοστα και υπερβολικά αιτήματα των αρχών, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην άμβλωση.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια που έχουν τα άτομα που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας και τα προειδοποιούμε όταν δεχόμαστε αιτήματα από την κυβέρνηση, με εξαίρεση όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι το ιστορικό τοποθεσίας ενός λογαριασμού Google είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Η εφαρμογή της απόφασης θα μπει σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες, για όσους χρησιμοποιούν το ιστορικό τοποθεσίας. Οι καταχωρίσεις λοιπόν που απεικονίζουν ευαίσθητα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων γονιμότητας, των κλινικών εκτρώσεων και των εγκαταστάσεων θεραπείας απεξάρτησης θα διαγραφούν αμέσως μετά την επίσκεψη.

«Οι γυναίκες δεν έχουν καμία αξία»: Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παίρνουν θέση για την ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News