Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max κι εμείς έχουμε κατενθουσιαστεί! Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Την νέα κάμερα; Τα νέα χρώματα; Απλά ουαου! Τα θέλουμε όλα τώρα!

Είναι γεγονός! Η Apple πραγματοποίησε την εκδήλωσή της χθες 8/9, και μας παρουσίασε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των νέων τις προϊόντων. Φυσικά και αναφέρομαι στο iPhone 14 το οποίο θα κυκλοφορήσει και στις εκδόσεις Plus, Pro και Pro Max. Και οι τέσσερις συσκευές θα είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία από την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου.

iPhone 14 χαρακτηριστικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Τα iPhone 14, Pro και Pro Max θα κυκλοφορήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ το iPhone 14 Plus θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου. Η τιμή του iPhone 14 ξεκινά από 799 δολάρια και του Plus από τα 899 δολάρια. Τα μοντέλα Pro του iPhone 14 ξεκινούν από 999 δολάρια. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αποκαλεί τα iPhone 14 Pro και Pro Max την «πιο καινοτόμο επαγγελματική σειρά μέχρι τώρα». 

Η πρώτη αξιοσημείωτη αλλαγή σχεδιασμού στα μοντέλα iPhone 14 Pro είναι η οθόνη. Ενώ η Apple θα προσφέρει τις συνήθεις επιλογές 6,1 και 6,7 ιντσών, το notch στο πάνω μέρος της οθόνης αντικαθίσταται από ένα notch σε σχήμα χαπιού που θα φιλοξενεί τα στοιχεία Face ID και μια δεύτερη κυκλική εγκοπή για την μπροστινή κάμερα.

Και τελικά, να βάλεις θήκη στο iPhone ή όχι; Το νέο βίντεο της Apple και η επίσημη απάντησή της

Eπιπλέον, οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται πλέον στο notch στο πάνω μέρος της οθόνης, κάτι το οποίο η Apple αποκαλεί σύστημα Dynamic Island. Οι ειδοποιήσεις θα προσαρμόζονται και θα κινούνται γύρω από την «εγκοπή σε σχήμα χαπιού».

Τόσο το iPhone 14 Pro όσο και το 14 Pro Max θα περιλαμβάνουν μια οθόνη που θα είναι πάντα ενεργή και λειτουργεί με τη νέα λειτουργία widget οθόνης κλειδώματος του iOS 16. Θα υποστηρίζει λειτουργίες όπως υπενθυμίσεις, συμβάντα ημερολογίου και τον καιρό χωρίς το iPhone να χρειάζεται να ξεκλειδώσει. Υπάρχει ακόμη και κατάσταση αδράνειας για τις ταπετσαρίες του iOS 16, τις οποίες θα σκουρύνει προκειμένου να καταναλώνουν λιγότερη ισχύ μπαταρίας.

Μέσα στα μοντέλα iPhone 14 Pro βρίσκεται και το τσιπ A16 Bionic της Apple. Η Apple έχει επικεντρωθεί στην εξοικονόμηση ενέργειας, την οθόνη και την κάμερα χάρη στο νέο της τσιπ. Ο CPU έξι πυρήνων περιλαμβάνει δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούν 20% χαμηλότερη ισχύ και τέσσερις πυρήνες απόδοσης που χρησιμοποιούν το ένα τρίτο των τσιπ από ανταγωνιστές.

Αυτό το νέο τσιπ A16 βοηθά στην τροφοδοσία των ομαλών κινούμενων εικόνων που υπάρχουν στη λειτουργία Dynamic Island και θα τροφοδοτήσει επίσης το νέο σύστημα κάμερας της Apple. Για πρώτη φορά, το iPhone απομακρύνεται από έναν αισθητήρα 12 megapixel σε έναν αισθητήρα 48 megapixel. Η νέα κύρια κάμερα προσφέρει βελτιώσεις στη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό!

Η κρυφή λειτουργία των iPhone που πρέπει να ενεργοποιήσεις αν έχεις παιδιά

Η νέα υπερευρυγώνια κάμερα προσφέρει επίσης βελτιώσεις στη μακροφωτογραφία και αναβάθμιση στο φλας. Αν σε ενδιαφέρει η λήψη βίντεο, τότε τα μοντέλα iPhone 14 Pro σίγουρα σε έχουν καλύψει. Η κινηματογραφική λειτουργία μπορεί πλέον να κάνει ανάλυση 4K στα 30 fps και 4K στα 24 fps.

Συνολικά, το iPhone 14 Pro προσφέρει πολλά περισσότερα φέτος από τις μικρές αναβαθμίσεις στα μοντέλα iPhone 13 Pro πέρυσι, οπότε τα νέα για τους λάτρεις των iPhone είναι πολύ ευχάριστα όπως καταλαβαίνεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News