Ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε όλα τα smartphones είναι ο ανεπαρκής χώρος. Οι εφαρμογές, οι φωτογραφίες, τα βίντεο (δικά σου και άλλων) πιάνουν ιδιαίτερα πολύ χώρο στην συσκευή σου με αποτέλεσμα να φτάσει σε ένα σημείο που να μην μπορείς να κάνεις λήψεις άλλων εφαρμογών ή φωτογραφιών. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να διαχειριστείς το χώρο του κινητού σου χωρίς να διαγράψεις δεδομένα. Δες πώς!

Τώρα μπορείς να επισκευάσεις μόνος σου το iPhone σου! Η νέα δυνατότητα που προσφέρει η Apple με το Self Service Repair

Απελευθέρωσε χώρο στο iPhone σου

Τα μηνύματα άλλων

Εάν στέλνεις πολλά μηνύματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δεις πόσο χώρο αποθήκευσης καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα gifs άλλων ανθρώπων. Μπαίνεις στο μενού και ακολουθείς την διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Αποθήκευση > Μηνύματα. Θα εμφανιστεί ένα πολύ εύχρηστο μενού με μεγάλα συνημμένα και φωτογραφίες, βίντεο και GIF που πιάνουν πολύ από τον αποθηκευτικό χώρο σου.

Έλεγξε κάθε ενότητα και διέγραψε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που σου έχουν στείλει άλλοι άνθρωποι και δεν τα θες. Μπορείς να επαναλαμβάνεις το παραπάνω βήμα κάθε φορά που εξαντλείται ο αποθηκευτικός χώρος, αλλά για μια πιο μόνιμη λύση στο χάος των Μηνυμάτων, μπορείς να ρυθμίσεις το τηλέφωνό να καθαρίζεται περιοδικά. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα και άλλαξε τη ρύθμιση “Διατήρηση μηνυμάτων” από για πάντα σε ένα έτος ή, ακόμα καλύτερα, σε έναν μήνα. Με αυτόν τον τρόπο, το τηλέφωνό θα διαγράψει τα ανενεργά νήματα των μηνυμάτων συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο και των GIF που σχετίζονται με αυτά.

Τακτοποίησε τις φωτογραφίες

Εάν οι φωτογραφίες και τα βίντεο πιάνουν χώρο, τότε μπορείς να το αντιμετωπίσεις με μερικούς τρόπους. Αρχικα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία αποθήκευσης iCloud της Apple, η οποία θα διατηρήσει τις φωτογραφίες στους διακομιστές της Apple, ώστε να μην καταναλώνουν χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σου.

Το δωρεάν πακέτο περιλαμβάνει 5 GB αποθηκευτικού χώρου, τον οποίο πιθανότατα έχεις ήδη εξαντλήσει, αλλά υπάρχει ένα πρόγραμμα 50 GB για 0, 99 ευρώ το μήνα σε λογική τιμή, συν ένα πρόγραμμα 200 GB για 2,99 ευρώ το μήνα και ένα πρόγραμμα 2 TB για 9,99 ευρώ το μήνα.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Google Photos, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ενός απεριόριστου αριθμού φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης στους διακομιστές της Google και, στη συνέχεια, να σου επιτρέπει να διαγράψεις τις φωτογραφίες από τη συσκευή σου για εξοικονόμηση χώρου. Ωστόσο, η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

«Add Yours»: Η νέα λειτουργία του Instagram που έχει στόχο να γνωρίσεις τους followers σου

Οι εφαρμογές

Εάν οι τεράστιες εφαρμογές αποτελούν πρόβλημα, αλλά δεν θες να τις διαγράψετε, η Apple διαθέτει μια εύχρηστη λειτουργία Offload που τις αφαιρεί από τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σου, αλλά τις διατηρεί στη θέση τους στην Αρχική οθόνη.

Από το μενού Ρυθμίσεις > Γενικά > Αποθήκευση, πάτε σε μια εφαρμογή και επίλεξε Εκφόρτωση εφαρμογής. Την επόμενη φορά που θα το πατήσεις από την Αρχική οθόνη, θα φορτωθεί ξανά στη συσκευή σου, υπό την προϋπόθεση ότι είσαι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο.

Μπορείς επίσης να ρυθμίσεις το τηλέφωνό σου ώστε να εκφορτώνει αυτόματα εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς πολύ συχνά. Αυτό μπορεί να γίνει από το μενού Ρυθμίσεις > App Store: Ενεργοποίησε το ρυθμιστικό Offload Unused Apps, εάν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News