Μια νέα, πολύ χρήσιμη λειτουργία για όλους μας ανακοίνωσε η Google, η οποία αφορά την τελευταία έκδοση του Chrome 90. Η λειτουργία Copy Link to Text έρχεται να μας λύσει τα χέρια και να διευκολύνει τη ζωή μας!

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Chrome 90. Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις, είναι η βελτιωμένη ποιότητα των video κλήσεων για αργές συνδέσεις, καθώς επίσης και η προεπιλογή της έκδοσης των ιστοσελίδων στο πρωτόκολλο HTTPS.

Φυσικά, αυτές οι δύο δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές. Εμείς σταθήκαμε ιδιαίτερα στη νέα λειτουργία Copy Link to Text, η οποία μας επιτρέπει να στέλνουμε πολύ εύκολα ένα κομμάτι ενός κειμένου που διαβάζουμε στους φίλους μας.

Πώς δουλεύει η λειτουργία Copy Link to Text;

Εάν διαβάζεις ένα άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο web, μπορείς να μοιραστείς ένα link με τους φίλους σου, το οποίο, όταν το ανοίξουν, θα μεταφερθούν κατευθείαν στο συγκεκριμένο απόσπασμα που εσύ διάβαζες. Πώς θα ξεχωρίζει αυτό το απόσπασμα; Θα φαίνεται με highlight και θα είναι πολύ εύκολο στους φίλους σου να εντοπίσουν για ποιο σημείο του κειμένου μιλούσες!

Μπορείς να ενεργοποιήσεις το χαρακτηριστικό από τα flags του Chrome, κλικάροντας το “enabled” από την παρακάτω διεύθυνση:

chrome://flags/#copy-link-to-text

Εφόσον το ενεργοποιήσεις, θα δεις ότι θα μπορείς να κάνεις highlight το κομμάτι του κειμένου που θέλεις και στη συνέχεια, αφού κάνεις δεξί κλικ, θα δεις την επιλογή “Copy Link to Highlight”. Μόλις πατήσεις την επιλογή, γίνευαι αντιγραφή του link και μόλις κάνεις paste, ο παραλήπτης θα πηγαίνει κατευθείαν στο σημείο του κειμένου που θέλεις να δει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News