Το TikTok ήταν η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο το 2020 καθώς πήρε την πρώτη θέση από το Messenger, σύμφωνα με την εταιρεία ψηφιακών αναλύσεων App Annie. Η εταιρία δημοσίευσε την λίστα με τις top 5 εφαρμογές σε downloads για το έτος που μας πέρασε και το Tik Tok είναι η μόνη εφαρμογή από την πεντάδα που δεν ανήκει στο Facebook.

Tik Tok: Η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο

Το νέο αυτό δεν μας εκπλήσσει καθώς αδιαμφισβήτητα το 2020 ήταν η χρονιά του Tik Tok. Η καραντίνα μας έκανε να σπαταλάμε ώρες βλέποντας και δημιουργώντας βιντεάκια στην εθιστική αυτή πλατφόρμα. Η εφαρμογή ανήκει στον ByteDance που κατέχει επίσης την κορυφαία θέση στην χώρα του με την κινεζική εφαρμογή βίντεο Douyin. Η αυξανόμενη δημοτικότητα του TikTok συνεχίστηκε ακόμη και μετά την απόπειρα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να την απαγορεύσει στην Αμερική. Η κυβέρνηση Trump ισχυρίστηκε ότι το TikTok ενέχει κίνδυνο εθνικής ασφάλειας καθώς η κινεζική κυβέρνηση είχε πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της. Η εταιρεία αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς και ο Joe Biden με την εκλογή του απέσυρε τον αποκλεισμό.

Τι αλλάζει στο Tik Tok – Αυτές είναι οι νέες δυνατότητες που σου προσφέρει

Παραδοσιακά, οι εφαρμογές που ανήκουν στο Facebook κατείχαν όλες τις θέσεις στην λίστα από την έναρξη της έρευνας το 2018 και η εταιρεία εξακολουθεί να κυριαρχεί χάνοντας όμως για πρώτη φορά την πρωτιά. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Mark Zuckerberg αντιπροσώπευε την υπόλοιπη πεντάδα με την κορυφαία εφαρμογή του Facebook καθώς και με τα WhatsApp, Instagram και Facebook Messenger που ακολουθούν.

Το Tik Tok δεν σταματά να επεκτείνεται αναζητώντας συνεχώς διερευνά νέους τρόπους για να προσελκύσει χρήστες. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η εφαρμογή δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα εξαφάνισης των δημοσιεύσεων παρόμοια με τις λειτουργίες στο Snapchat, του Facebook και του Instagram. Το TikTok Stories θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν περιεχόμενο που δημοσιεύεται από λογαριασμούς που ακολουθούν για 24 ώρες προτού διαγραφούν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News