Οι αστέρες της pop μουσικής Ed Sheeran, Taylor Swift και ο ράπερ Bad Bunny ήταν από τους καλλιτέχνες οι οποίοι συγκέντρωσαν τα περισσότερα streams της χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία της Apple Music και του Spotify και απ’ ό,τι φαίνεται έχουμε στα χέρια μας τη λίστα με τους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν το 2021.

Ωστόσο, η τραγουδίστρια που κατάφερε να ξεχωρίσει το 2021 είναι η νεοφερμένη Olivia Rodrigo που πήρε την πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο – με τον punk-pop ύμνο της Good 4U να αναδεικνύεται ως το τραγούδι με τα περισσότερα streams και στις δύο υπηρεσίες στη χώρα.  Η ίδια κατέκτησε την κορυφή στο Spotify και σε παγκόσμιο επίπεδο με το τραγούδι της Drivers License.

Σύμφωνα με την Apple Music, το συγκρότημα της K-Pop, BTS βρέθηκε στην κορυφή με το τραγούδι τους Dynamite. Tο συγκεκριμένο τραγούδι συγκέντρωσε φέτος και τον μεγαλύτερο αριθμό streams. Αντίθετα, το Dynamite αν και κυκλοφόρησε το 2020, δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα του Spotify, καθώς η υπηρεσία έκανε το ντεμπούτο της στη Νότια Κορέα (τη χώρα προέλευσης των BTS) μόλις φέτος.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, υπήρχε και το εξής παράδοξο, το οποίο αφορά τον Lil Nas X, του οποίου το ερωτικά φορτισμένο Montero (Call Me By Your Name) ήταν το δεύτερο τραγούδι του Spotify με τα περισσότερα stream της χρονιάς, ενώ κατετάγη 22η στην λίστα της Apple.

Οι Βρετανοί καλλιτέχνες είχαν πολύ καλή εκπροσώπηση φέτος και βρέθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα, με το ντίσκο-ποπ τραγούδι της Dua Lipa Future Nostalgia να γίνεται το δεύτερο άλμπουμ του Spotify με τα περισσότερα streams, μετά το Sour της Olivia Rodrigo.

Φυσικά, το Bad Habits του Ed Sheeran, καλοκαιρινό και παιχνιδιάρικο, ήταν το τρίτο αγαπημένο τραγούδι του Spotify για το 2021.

Αναλυτικά τα πιο αγαπημένα τραγούδια του 2021:

Σύμφωνα με το Spotify:

  1. Olivia Rodrigo – Drivers License
  2. Lil Nax X – Montero
  3. The Kid Laroi – Stay
  4. Olivia Rodrigo – Good 4U
  5. Dula Lipa – Levitating

Σύμφωνα με την  Apple Music

  1. BTS – Dynamite
  2. Olivia Rodrigo – Drivers License
  3. Ariana Grande – Positions
  4. Pop Smoke – For the Night
  5. The Weeknd – Blinding Lights

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News