Η Unicode Consortium κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση στην οποία αναφέρει ποια emoji χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2021. Η έκθεση περιλαμβάνει χαμόγελα ή emoji που σχετίζονται με συναισθήματα καθώς και emoji βασισμένα σε άλλα αντικείμενα, ενέργειες, αθλήματα και άλλα.

Αυτά είναι τα καλυτέρα τραγούδια του 2021. Εσύ με ποιο έλιωσες;

Τα πιο δημοφιλή emojis του 2021

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι τα δάκρυα χαράς 😂 ήταν το πιο δημοφιλές emoji ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθούσε το ❤️emoji της καρδιάς. “Σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Unicode Consortium, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση των γλωσσών του κόσμου, το “Tears of Joy” αντιπροσωπεύει πάνω από το 5% όλων των emoji που χρησιμοποιούνται, ενώ το emoji καρδιά έρχεται δεύτερο με μικρή διαφορά.

Ωστόσο, όλα τα άλλα emoji είναι πολύ πιο πίσω. Τα επόμενα πιο χρησιμοποιημένα emoji κατά τη διάρκεια του έτους ήταν τα 🤣, 👍 , 😭, 🙏, 😘, 🥰, 😍 και 😊. Η έκθεση προσθέτει ότι τα δεδομένα δεν ήταν πολύ διαφορετικά από το 2019, που ήταν η τελευταία φορά που δημοσιοποιήθηκαν τα δεδομένα των emojis που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο.

Η έκθεση προσθέτει επίσης ότι τα κορυφαία 100 emoji είναι επίσης πολύ πιο δημοφιλή από τα άλλα emoji, από συνολικά 3.663 επιλογές για να διαλέξεις κανείς. Αυτά τα 100 κορυφαία emoji αποτελούν το 82% όλων των emoji που μοιραζόμασταν το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το emoji με τη σύριγγα ανέβηκε στην 193η θέση φέτος ως προς τη συνολική χρήση, σε σύγκριση με την 282η το 2019. Το emoji που απεικονίζει τον ιό επίσης ανέβηκε στη λίστα, από τη θέση 1.086 το 2019 στην 477η. “Πράγματι είδαμε μια αύξηση στη χρήση των emoji του ιού, αλλά όχι με τρόπο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα κλασικά emoji, επειδή είχαμε ακόμα πολλά για να γελάσουμε και πολλά για να κλάψουμε, είτε λόγω της πανδημίας είτε όχι”, είπε η Lauren Gawne, συμπαρουσιάστρια του podcast «Lingthusiasm» και λέκτορας γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο La Trobe στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News