Μια ματιά στα νέα χαρακτηριστικά του Android 12 μας επιτρέπει να έχουμε η developer έκδοση του λογισμικού που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες και παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να ξέρεις!

Η Google κυκλοφόρησε το πρώτο developer preview του Android 12, δίνοντας στους προγραμματιστέςτην ευκαιρία να ελέγξουν το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα για κινητά. Η εγκατάσταση της έκδοσης beta του Android 12 δεν είναι για όλους και περιλαμβάνει ακόμα αρκετά bugs, αλλά παρακάτω συνοψίζουμε τα πρώτα συμπεράσματα απ’ την λειτουργία του!

Η Google προσθέτει ακόμα νέες λειτουργίες καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της δημόσιας beta έκδοσης τον Μάιο και την τελική κυκλοφορία του αργότερα μέσα στο 2021, πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

χαρακτηριστικά του Android 12
Christian Wiediger/ Unsplash

Αυτά είναι μερικά απ’ τα βασικά χαρακτηριστικά του Android 12

Double-tap gesture

Στο νέο iPhone έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία που σου επιτρέπει να κάνεις διπλό ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του iPhone σου για να εκτελέσεις συγκεκριμένες ενέργειες πιο γρήγορα.

Φαίνεται ότι η Google πρόκειται να δανειστεί αυτήν την ιδέα.

Μόλις ενεργοποιηθεί το Double-tap gesture στο Android smartphone, βλέπεις μια λίστα ενεργειών που μπορείς να ενεργοποιήσεις, όπως λήψη στιγμιότυπου οθόνης, αναπαραγωγή και παύση μέσων ή άνοιγμα του Βοηθού της Google.

Κλήση έκτακτης ανάγκης

Τώρα, θα μπορείς γρήγορα να ζητήσεις βοήθεια πατώντας το κουμπί λειτουργίας στο τηλέφωνό σου πέντε φορές. Θα ξεκινήσει ένας συναγερμός αντίστροφης μέτρησης που θα σε ενημερώνει ότι το τηλέφωνό σου πρόκειται να ζητήσει βοήθεια και στη συνέχεια θα καλέσει τον τοπικό σου αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Νέο look στα notifications

Αυτή είναι μια μικρή αλλαγή και είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί σε μελλοντικές ενημερώσεις. Ο πίνακας ειδοποιήσεων έχει μια νέα εμφάνιση, όπου υπάρχει μια μπλε απόχρωση στη σκιά των ειδοποιήσεων και τα εικονίδια της εφαρμογής είναι πιο έντονα.

χαρακτηριστικά του Android 12
Tinh Khuong/ Unsplash

Έλεγξε ποιες εφαρμογές εμφανίζονται στις ρυθμίσεις πολυμέσων

Αντί να επιτρέπει σε οποιαδήποτε εφαρμογή που παίζει ήχο ή βίντεο να χρησιμοποιεί τον πίνακα ελέγχου πολυμέσων στον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων, το Android 12 προσθέτει την επιλογή απενεργοποίησης μεμονωμένων εφαρμογών.

Άνοιξε το Settings > Πήγαινε στο Sound & vibration > Και τέλος στο Media και κάνε turn off όλες τις εφαρμογές που θέλεις να αποκλείσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News