Το χρησιμοποιείς κυριολεκτικά κάθε μέρα απ’ όλες τις συσκευές που πιάνεις στα χέρια σου… Smartphone, Tablet, Laptop. Το Facebook Messenger είναι απ’ τους πιο άμεσους τρόπους να επικοινωνείς με τους φίλους σου και έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που το κάνουν τόσο εύχρηστο! Είσαι σίγουρος όμως ότι ξέρεις όλα τα κόλπα του Facebook Messenger;

Πάμε να δούμε 5 πράγματα που μάλλον δεν ξέρεις ή τα είχες ακούσει κάποια στιγμή κάπου και μετά τα ξέχασες. Αυτές οι 5 λειτουργίες θα απογειώσουν την εμπειρία του στο chat του Facebook.

5 κόλπα του Facebook Messenger που δεν ήξερες

#1 Κρυφές συνομιλίες

Ναι, μπορείς να ξεκινήσεις μια κρυφή συνομιλία που δεν θα μπορεί να δει κανείς, ακόμα ούτε και το ίδιο το Facebook! Χρησιμοποιείται ένα ειδικό σύστημα κρυπτογράφησης σαν του WhatsApp. Ξεκίνα μια συνομιλία, πάτα Secret στην πάνω δεξιά γωνία και διάλεξε τον φίλο σου με τον οποίο θέλεις να μιλήσεις. Για λόγους ασφαλείας, μπορείς να κάνεις τα μηνύματα να εξαφανιστούν μετά από λίγο.

#2 Μοιράσου νέα, συνταγές, εστιατόρια, πτήσεις

Η συνεργασία του Facebook με εφαρμογές τρίτων σου δίνει αυτή την κουλ δυνατότητα μ’ ένα κλικ. Μπορείς να βάλεις για παράδειγμα το extension του Kayak για να μοιραστείς ταξιδιωτικά πλάνα, ή συνταγές απ’ το Food Network και νέα απ’ την Wall Street Journal. Για να έχεις πρόσβαση σ’ αυτές τις επεκτάσεις, απλά άνοιξε μια συνομιλία και πάτα το + στην κάτω αριστερή γωνία.

Κόλπα του Facebook Messenger
theappfactor.com

#3 Scribble Chat

Το Scribble Chat μετατρέπει τα μηνύματά σου σε 3D animations. Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια για να διαλέξεις. Στο chat box, απλά πάτα το + και κάνε αριστερό swipe για να διαλέξεις το ScribbleChat.

#4 Κοινή χρήση της οθόνης

Η κοινή χρήση οθόνης επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται άμεσα την οθόνη τους με φίλους και συγγενείς μεμονωμένα ή σε ομαδική video κλήση με έως και οκτώ άτομα και έως και 16 άτομα στα Rooms, ενώ χρησιμοποιούν το Messenger στις κινητές τους συσκευές. Όταν είσαι σε μια video κλήση, πάτησε την επιλογή και οι συνομιλητές σου θα ξεκινήσουν να βλέπουν την οθόνη σου ώστε να τους δείχνεις όσα θέλεις, χωρίς να χρειάζεται να τους τα περιγράφεις χωρίς να έχουν εικόνα.

#5 Polls

Ένα χαρακτηριστικό που είχε εξαφανιστεί αλλά επανήλθε!

  1. Κλίκαρε στο + και διάλεξε το Polls σε ένα group chat.
  2. Από εκεί μπορείς να προσθέσεις την ερώτησή σου επιλέγοντας Type στο Poll Question.
  3. Πληκτρολογείς την ερώτησή σου.
  4. Πατάς “Options” και Create Poll για να κάνεις submit το θέμα στο group και να το δουν οι φίλοι σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News