Οι τοξικοί άνθρωποι είναι μια κατηγορία διαφορετική, μια κατηγορία που όταν τους αντιληφθείς καλύτερα να τους απομακρύνεις από κοντά σου. Οι τύποι τοξικών συντρόφων είναι και αυτή μια κατηγορία που σίγουρα δεν θέλεις στη ζωή σου.

Ποιοι είναι οι τύποι τοξικών συντρόφων; Είναι άνθρωποι που από τη φύση τους είναι λιγάκι πιο δύσκολοι στον χαρακτήρα από τους υπόλοιπους. Δεν συμφωνούν εύκολα, παραπονιούνται, γκρινιάζουν κι έχουν 10 αρνητικά πράγματα να σου πουν για ένα θετικό που συμβαίνει.

Εκείνοι έτσι είναι και δύσκολα αλλάζουν, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μαρτυρούν πόσο τοξικός είναι κάποιος, για να σκεφτείς κι εσύ εάν θέλεις τελικά να είσαι δίπλα σ΄αυτό τον άνθρωπο ή όχι.

Ο γκρινιάρης – παραπονιάρης

Όλοι γκρινιάζουμε, κάνουμε παράπονα, θέλουμε έναν ώμο να κλάψουμε, αλλά διαφέρει όταν αυτό είναι το μόνο πράγμα που κάνει κάποιος. Αυτός ο τοξικός σύντροφος είναι αυτός που δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα, που του φταίει πάντα κάτι και που διαμαρτύρεται συνέχεια.

Ο ανώριμος

Όλοι έχουμε ένα παιδί μέσα μας και αυτό είναι υπέροχο! Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν αφήνουν αυτό το παιδί να αναπτύξει τον ενήλικα. Αυτός ο τύπος είναι ο σύντροφος που δεν θα κάτσει να μιλήσει ποτέ για σοβαρά θέματα και θα τα αποφύγει με κάθε τρόπο.

Ο συναισθηματικά μη διαθέσιμος

Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να δέχονται μόνο αγάπη και ποτέ να μη δίνουν τίποτα σε αντάλλαγμα. Είναι αυτός που δεν μπορεί να κάνει μια σοβαρή σχέση, γιατί μπορεί να φοβάται, μπορεί να μην νιώθει έτοιμος, μπορεί να μην έχει γενικά κάποια ενδιαφέροντα στη ζωή του.

Ο ναρκισσιστής

Ο λόγος που δεν θέλεις έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου, είναι προφανής. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγωιστές, αγαπούν λίγο παραπάνω τον εαυτό τους από οποιοδήποτε άλλο. Αυτός ο σύντροφος θα λέει μόνο εγώ κι εγώ και δεν θα ακούσεις ποτέ τη λέξη εμείς.

Ο τελειομανής

Πολλοί θεωρούν ότι η τελειομανία είναι πλεονέκτημα. Η επιθυμία να γινόμαστε καλύτεροι μας βοηθάει να πετύχουμε στην εργασία, στον αθλητισμό και σε άλλους τομείς της ζωής μας, όχι όμως στις σχέσεις. Κι αυτό γιατί ένας τελειομανής θα βρίσκει πάντα κάτι να του λείπει και η αγαπημένη του πρόταση θα είναι σίγουρα: “Όλα είναι ωραία αλλά…”.

Διαβάστε ακόμη:

Οι φίλοι που χαλάνε την ψυχολογία σου και ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω

Photo: Unsplash/Andrik Langfield