Είτε μόλις έφυγες από μια μεγάλη σχέση, είτε έχεις περάσει αρκετό χρόνο εκτός σχέσης, θα το απολαύσεις. Θα είσαι single και θα καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι. Τα μαθήματα του να είσαι single είναι πολλά και τα παρακάτω τρία είναι αυτά που θα βοηθήσουν την επόμενη σχέση σου να ευδοκιμήσει.

Μπορεί να ανυπομονείς να βγεις το επόμενο ραντεβού αλλά είσαι σίγουρη πως έχεις πάρει όλα τα μαθήματα του να είσαι single; Γιατί είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο υγιή σχέση αργότερα.

Όπως και σε κάθε υγιή σχέση, το να μάθεις να αγαπάς τον άλλον και να του έχεις εμπιστοσύνη, να έχεις αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί. Αλλά όταν μιλάμε για τη σχέση με τον εαυτό σου; Μπορείς να πεις με σιγουριά πως ξέρεις πώς να αγαπάς και να εκτιμάς τον εαυτό σου;

Όταν είσαι μόνη σου σου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να περνάς χρόνο με σένα και να βελτιώσεις αυτόν που τελικά έχει περισσότερη σημασία: εσένα!

Τρία μαθήματα του να είσαι single για μια καλύτερη σχέση στο μέλλον

Θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση και σε μια σχέση αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το να στηρίζεσαι εντελώς στον εαυτό σου, να προσέχεις το σπίτι σου, να διαχειρίζεσαι το budget σου, να φροντίζεις τον εαυτό σου, χτίζει την αυτοπεποίθηση περισσότερο από κάθε άλλο.

Αν δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ μόνη, αν δεν βάζεις το δικό σου πλυντήριο ή δεν παραγγέλνεις τα ποτά απ’ το μπαρ, τότε το να είσαι μόνος σου ξαφνικά μπορεί να είναι μια τεράστια πρόκληση.

Αλλά μόλις τα κάνεις όλα μόνη σου, θα νιώθεις πως τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει και όταν ξαναμπείς στο παιχνίδι των ραντεβού θα είσαι πολύ πιο ελκυστική!

μαθήματα του να είσαι single

Θα μάθεις τον εαυτό σου

Νομίζεις ότι γνωρίζεις τον εαυτό σου απόλυτα; Θα μάθεις τι κρύβεται στο εσωτερικό σου. Όταν μόλις έχεις βγει από μια σχέση ή είσαι αρκετό καιρό μόνη σου, τότε το εσωτερικό σου μοιάζει λιγάκι χαμένο συναισθηματικά.

Ακόμη οι σχέσεις -και οι πιο χαρούμενες σχέσεις- συχνά σε κάνουν να χάνεις ένα μικρό κομμάτι του ποια ήσουν πριν τη σχέση και πώς είσαι σαν άτομο. Θα μάθεις τον εαυτό σου από την αρχή πριν αφήσεις οποιονδήποτε άλλον να σε μάθει.

Θα ανακαλύψεις πράγματα που σου άρεσαν και είχες ξεχάσει μέσα σε μια σχέση. Θα δεις τι πραγματικά θέλεις και τότε θα είσαι έτοιμος για μια νέα αγάπη.

Θα μάθεις να απολαμβάνεις που είσαι single

Οι περισσότεροι άνθρωποι το φοβούνται. Το τρέμουν. Και συνήθως μπαίνουν απ’ τη μια σχέση στην άλλη γιατί απλά φοβούνται να μείνουν μόνοι τους.

Οι περισσότεροι προτιμούν να είναι σε σχέση αλλά στο ενδιάμεσο -ενώ ψάχνεις το άλλο σου μισό- το να είσαι single μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Χαλάρωσε κι απολαυσέ το.

μαθήματα του να είσαι single

Πέρνα περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου, δες όποια σειρά σου αρέσει, απλώσου στο κρεβάτι όσο θες. Αν το δεις θετικά, θα αναγνωρίσεις και τα θετικά του.

Δες κι αυτό:

Πώς να είσαι ευτυχισμένη ενώ είσαι single; Illustrations για γυναίκες!

Photo: Pexels