Έχουν περάσει 4 μήνες που βγαίνετε. Έχετε δει ολόκληρη σειρά μαζί, έχετε φάει απ’ το αγαπημένο σας εστιατόριο, έχετε κοιμηθεί μαζί, έχετε ανταλλάξει απόψεις πάνω σε διαφορετικά θέματα. Αλλά… υπάρχει κάτι που δεν έχει κάνει ο σύντροφός σου: Η γνωριμία με τους φίλους του συντρόφου ή τον κύκλο του ή όπως αλλιώς θέλεις πες το… που δεν έχει γίνει (ακόμα). 

Ακούς για τους φίλους του, για τον αδερφό, τους έχεις δει σε φωτογραφίες αλλά ποτέ σε… ζωντανή μετάδοση. Εκτός από αυτό, θυμάσαι εκείνη τη φορά που έβγαλες μια φωτογραφία κι έκανες ένα story με εσάς τους δύο στο Instagram; Σου ζήτησε να τη διαγράψεις.

Ουψ. Μήπως ακολουθεί το νέο trend, που ακούει στο όνομα “stashing”;

Τι είναι πάλι αυτό;

Η γνωριμία με τους φίλους του συντρόφου σου που δεν θα γίνει ποτέ. Μάλλον. Συγκεκριμένα, το stashing είναι όταν ένα πρόσωπο στη σχέση παίρνει τη συνειδητή απόφαση να κρύψει το άλλο πρόσωπο από τον κύκλο του. Ναι, τόσο στην πραγματική ζωή, όσο και στα social media.

*Βαθιές ανάσες*. Και συνεχίζουμε…

Αυτό είναι αγενές και κακό. Αλλά γιατί συμβαίνει;

Δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο μπορεί αυτό να συμβαίνει… Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί:

  • Να ντρέπεται (ή να αντιμετωπίζει διάφορα θέματα) για τους φίλους ή την οικογένειά του
  • Να μη βλέπει κάποιον μέλλον μαζί σου
  • Να έχει παράλληλη σχέση

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν… αλλά πώς το συζητάς μαζί του;

H λύση είναι απλή: Μπορείς απλώς να τον ρωτήσεις γιατί δεν έχεις συναντήσει κάποιο σημαντικό για εκείνον άτομο.

Αυτή η συζήτηση μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, μπορεί να σου λύσει πολλές απορίες. Μπορεί να ανακαλύψεις πτυχές και αδυναμίες του που δεν γνώριζες ή και το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση θα βγεις κερδισμένη.

Αν, όμως, η συμπεριφορά του σε ενοχλεί και ο σύντροφός σου δεν ανταποκρίνεται με κανέναν τρόπο και δεν ακούει τα δικά σου θέλω και τις δικές σου ανάγκες, τότε έχει έρθει η ώρα να κάνεις μια επανεκτίμηση στη σχέση.

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι το “smirting” στις σχέσεις που έχει γίνει trend στην Ελλάδα;