Το νούμερο ένα λάθος που κάνεις όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις έναν πρώην

LIKE US ON FACEBOOK

Μια απώλεια δεν είναι ποτέ εύκολη, και η απώλεια μιας σχέσης είναι απ’ τις πιο δύσκολες εμπειρίες που βιώνουμε. Ο πόνος που αισθανόμαστε μετά από έναν χωρισμό, ποτέ δεν έχει να κάνει με τον χωρισμό καθεαυτό. Συνήθως, έρχονται στην επιφάνεια όλες οι προηγούμενες επίπονες εμπειρίες που έχεις από χωρισμούς.

Πώς ξεπερνάς έναν πρώην; Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που μάλιστα δεν έχει και μια μοναδική απάντηση, καθώς παίζει μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου, η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, αλλά και το πόσο συναισθηματικά δεμένος ήσουν με το πρώην ταίρι σου.

Δεδομένης της άσχημης κατάστασης στην οποία είσαι, το πιο πιθανό είναι ν’ ακολουθήσεις τη συνηθισμένη, λανθασμένη μέθοδο για να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η αποφυγή των συναισθημάτων σου και η άρνηση.

Μερικοί το ρίχνουν στο φαγητό, το αλκοόλ, το τσιγάρο κι άλλες καταχρήσεις ενώ κάποιοι άλλοι ξοδεύουν μια περιουσία σε ψώνια, προκειμένου να επικεντρωθούν στη χαρά που προσφέρουν τα υλικά αγαθά.

Πώς ξεπερνάς έναν πρώην

Unsplash/Nine Köpfer

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι διδάσκονταν ως παιδιά πώς να χειρίζονται τον συναισθηματικό πόνο, ο ψυχισμός μας φτιάχνει έναν λαμπρό αμυντικό μηχανισμό για τη διαχείριση του πόνου.

Όταν ακούς άλλους -ή και τον ίδιο σου τον εαυτό- να λένε πως δεν μπορούν να σταματήσουν να έχουν μια ανησυχία στο μυαλό τους, είναι μια ένδειξη ότι δεν έμαθαν ποτέ να διαχειρίζονται τον συναισθηματικό πόνο.

Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, θα πρέπει πραγματικά να νιώσεις τη θλίψη κι όχι να είσαι σε μια διαδικασία συνεχούς εγρήγορσης, stalkάροντας τον πρώην σου στα social media ή ρωτώντας φίλους και γνωστούς για τα νέα του.

Πώς ξεπερνάς έναν πρώην

Όχι, αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης του χωρισμού!

Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, αναρωτήσου πώς αισθάνεσαι, βίωσε το συναίσθημα που αναγνωρίζεις, άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να πονέσει, να κλάψει, να νιώσει σφίξιμο στο στομάχι και στην καρδιά απ’ τη στεναχώρια, αποδέξου τα συναισθήματά του και θα δεις ότι στην πορεία θα σου βγει πολύ φυσικά το να μπορέσεις να ξεπεράσεις την απώλεια που βίωσες!

Διάβασε και αυτό:

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από έναν χωρισμό!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved