Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Και είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνουμε λάθη και στις καθημερινές μας σχέσεις. Ποιο είναι, όμως, το λάθος των γυναικών στις σχέσεις που οδηγεί στον χωρισμό;

Το λάθος των γυναικών στις σχέσεις επιβαρύνει ουσιαστικά τις ίδιες μέχρι που τελικά οδηγεί στον χωρισμό ενός ζευγαριού. Φυσικά, δεν το κάνουν μόνο οι γυναίκες αλλά για αυτές θα μιλήσουμε τώρα!

Τι κάνουν λοιπόν; Βάζουν διαρκώς τις ανάγκες του συντρόφου πάνω από τις δικές τους, κάνουν πάντα ένα βήμα πίσω και προσπαθούν να προσαρμοστούν σε καταστάσεις που δεν θέλουν.

Σκέψου το παρακάτω σενάριο:

Είχες μια εξαντλητική μέρα στη δουλειά και ζητάς από τον σύντροφό σου -ο οποίος θα σχολάσει νωρίτερα- να ετοιμάσει κάτι για βραδινό. Επιστρέφεις σπίτι και βρίσκεις το άλλο σου μισό στον καναπέ να βλέπει Netflix. Και το βραδινό άφαντο διότι δεν το έφτιαξε.

Τι κάνεις;

  1. Παραδέχεσαι ότι ενοχλήθηκες και του ζητάς να παραγγείλετε.
  2. Τσακώνεστε επί δύο ώρες γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τίποτα.
  3. Δέχεσαι τη συγγνώμη του, του λες να ξεκουραστεί και πηγαίνεις στην κουζίνα με ένα χαμόγελο.

Με την επιλογή 1 φαίνεται πως διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου, με την 2 θυμώνεις πολύ και δεν μπορείς να το ελέγξεις, με την 3 θα οδηγηθείς στον χωρισμό.

Αν διαρκώς κάνεις ό,τι μπορείς για να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου, αν διαρκώς αποφεύγεις με κάθε τρόπο τους τσακωμούς και βάζεις τις δικές ου ανάγκες στην άκρη, δεν είσαι ευτυχισμένη και αυτή η συμπεριφορά δεν είναι υγιής.

λάθος των γυναικών στις σχέσεις

Pexels

Κι εσύ έχεις ανάγκη από ξεκούραση. Κι εσύ έχεις ανάγκη κάποιος να δώσει προσοχή στα δικά σου θέλω και να κάνει κάτι για αυτά. Αν διαρκώς καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, θα εκραγείς.

Χρειάζεσαι μια ισορροπία. Γιατί αν εσύ ξεχνάς τις ανάγκες σου, τότε ο σύντροφός σου θα θεωρεί πως δεν είναι και τόσο σημαντικές και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενώ υπάρχει.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση;

Να είσαι ξεκάθαρη για αυτά που θέλεις

Αν καθ΄όλη τη διάρκεια της σχέσης σας πάντα έβαζες τα θέλω και τις ανάγκες του συντρόφου σε προτεραιότητα, ίσως θα σου είναι λίγο δύσκολο να μιλήσεις.

Να είσαι ξεκάθαρη με αυτά που θέλεις και να τα επικοινωνείς. Η φράση “χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια” ίσως δεν θα λειτουργήσει καθώς μπορεί ο σύντροφός σου να μη γνωρίζει πως να σε βοηθήσει. Να είσαι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη.

λάθος των γυναικών στις σχέσεις

Photo: Unsplash/NeONBRAND

Πες “όχι”

Αν ο καλός σου σου ζητήσει να κάνεις κάτι για εκείνον αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς, πες όχι. Μπορεί αρχικά να μην του αρέσει, αλλά θα έχεις τον δικό σου χώρο και χρόνο να αναπνεύσεις και θα το καταλάβει.

Να είσαι αληθινή με τον εαυτό σου

Για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, πρέπει να είσαι δυναμική χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τσακωθείτε.

λάθος των γυναικών στις σχέσεις

Pixabay

Να είσαι ειλικρινής με τον σύντροφό σου και τον εαυτό σου. Πες του τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, σε αγχώνει, μίλα για τα συναισθήματά σου, χωρίς να γίνεσαι επιθετική.

Ξέρεις πόσα θέματα μπορεί να λύσει η επικοινωνία; Είναι το μεγαλύτερό σου “όπλο”!

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις φορές που ο χωρισμός είναι η απάντηση

Photo: Unsplash/ Toa Heftiba