Ξέρεις ήδη ότι καλό είναι να προτιμάς φυσικά προϊόντα που δεν έχουν προσθήκη έξτρα -συνήθως- άγνωστων για το ευρύ κοινό στοιχείων. Και εννοείται πως όποιο προϊόν μπορείς ν’ αντικαταστήσεις με κάτι που μας παρέχει η φύση είναι ιδανικό να το κάνεις.

Γιατί να εξαιρέσουμε, όμως, το σεξ απ’ αυτή τη λογική; Το να γνωρίζεις ποιο λιπαντικό είναι κατάλληλο για τον κόλπο σου είναι αρκετά δύσκολο… Ορισμένες επιλογές, όπως η βαζελίνη ή το ορυκτέλαιο, ακούγονται καλές στην θεωρία αλλά μπορούν ν’ αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηριακής κολπίτιδας ή άλλων κολπικών λοιμώξεων. Γι’ αυτό εμείς σου βρήκαμε το καλύτερο φυσικό λιπαντικό για να χρησιμοποιήσεις με τον καλό σου.

Μάλιστα, έχεις τρεις επιλογές απ’ τις οποίες μπορείς να επιλέξεις εσύ ποια είναι ιδανική για σένα.

Λάδι καρύδας

To λάδι καρύδας, σύμφωνα με τους γυναικολόγους, είναι ένα απ’ τα αγαπημένα λιπαντικά των γυναικών. Πολλές γυναίκες το αγαπούν λόγω της ωραίας γεύσης και οσμής του ενώ είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το λάδι καρύδας είναι πιο πηχτό σε θερμοκρασία δωματίου ενώ όταν θερμανθεί μέσα στον κόλπο της γυναίκας γίνεται υγρό. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάσαι ότι το λάδι καρύδας αυξάνει την πιθανότητα να σπάσει το προφυλακτικό.

Φυσικά, αυτό δεν σε αποκλείει απ’ το να το χρησιμοποιήσεις στα προκαταρκτικά παιχνίδια με τα χέρια!

λάδι καρύδας

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι μια καλή επιλογή ως φυσικό λιπαντικό, εφ ‘όσον είναι στην πραγματικότητα 100% καθαρή αλόη βέρα, λένε οι γυναικολόγοι, τονίζοντας πως μερικές φορές η αλόη βέρα περιέχει τεχνητά συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν τον κόλπο σου. Το καλό με την αλόη βέρα είναι πως είναι 100% ασφαλής για χρήση με προφυλακτικό και πολύ φιλική προς το δέρμα.

Φυσικά, επειδή μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στην αλόη, καλό είναι να δοκιμάσεις πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια δέρματος για να δεις εάν υπάρχουν αντιδράσεις.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται συχνά και ως ενυδατική κρέμα και πολλές φορές σαν λιπαντικό. Αλλά ακριβώς όπως το λάδι καρύδας, μπορεί κάνει το προφυλακτικό πιο εύθραυστο γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή!

Αν σ’ ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσεις φυσικό λιπαντικό και δεν είσαι σίγουρη για το ποιο είναι το σωστό, επικοινώνησε με τον γιατρό σου.

Photo: Freepik