Το bad timing στις σχέσεις υπάρχει και όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν και η καθημερινότητα δεν βοηθά, τότε μια σχέση μπορεί απλώς να καταστραφεί.

Πολλές φορές ρίχνουμε το φταίξιμο στο bad timing στις σχέσεις. Τις περισσότερες φορές, δεν φταίει η στιγμή, ο χρόνος καθώς αν υπήρχε αγάπη, έρωτας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Απ’ την άλλη το timing είναι όντως σημαντικό. Για πολλούς ανθρώπους, το να βρεις τον έναν και μοναδικό είναι περισσότερο ζήτημα συνθηκών, στιγμής, timing και λιγότερο έντονης σύνδεσης, έλξης, κοινών ενδιαφερόντων ή άλλων παραγόντων.

Το bad timing στις σχέσεις υπάρχει και αυτά είναι τα 5 σημάδια

Όταν η καριέρα είναι ρευστή…

Όταν δεν υπάρχει κάτι σταθερό, όταν είναι πιθανό να πάρεις προαγωγή και να μετακομίσεις σε άλλη πόλη ή χώρα, όταν αφιερώνεις το 99% του χρόνου σου στη δουλειά. Δεν αποτελεί δικαιολογία, όλα αυτά συμβαίνουν όταν πιάνεις μια δουλειά στην αρχή ή όταν ψάχνεις για μια δουλειά.

Όταν κάποιος δεν έχει μια σταθερή δουλειά, τότε είναι δύσκολο να εστιάσει στο να χτίσει μια σχέση. Άφησέ τον να σου εξηγήσει τις ανάγκες τους, τι θέλει από μια σχέση και εξήγησέ του μερικούς πιθανούς τρόπους για να γίνει χτιστεί αυτή η σχέση.

Βρίσκεστε σε διαφορετικά στάδια ζωής

Η ηλικία μπορεί να είναι αριθμός αλλά μια μεγάλη διαφορά ηλικίας μπορεί όντως να προκαλέσει προβλήματα, αναλόγως πάντα και το στάδιο της ζωής.  Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευέλικτοι και μπορούν να κάνουν υποχωρήσεις και να μπουν στον τρόπο ζωής του άλλους.

Αν για παράδειγμα διανύει τη δεκαετία των 20 και θέλεις να κάνεις σχέση με κάποιον που διανύει τη δεκαετία των 40. Τότε τα πράγματα δεν θα είναι ιδανικά. Η ύπαρξη παρόμοιας συναισθηματικής ωριμότητας είναι εξίσου σημαντική με την πραγματική ηλικία.

Σχέση από απόσταση

Αν η καριέρα, το σχολείο ή η οικογενειακή κατάσταση δεν σου επιτρέπουν να είσαι στον ίδιο φυσικό χώρο με τον άλλο, στην ίδια πόλη τότε αυτό προφανώς δεν είναι το ιδανικό.

Οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες και χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Αν είστε πρόθυμοι και οι δύο, τότε θα μπορούσε να είναι εφικτό. Αλλά πρέπει να είσαι σίγουρος πριν προχωρήσεις σε μια τέτοια σχέση.

Αν ο σύντροφός σου δεν είναι πρόθυμος να έρχεται να σε βλέπει, να μιλάτε συχνά στο τηλέφωνο, αν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης τότε αυτά τα θέματα δεν μπορείς να τα λύσεις μόνος σου.

Μόλις χώρισες

Ακόμα ένα bad timing στις σχέσεις…Αν μόλις χώρισες πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός πριν μπεις σε μια καινούργια σχέση. Πρέπει πρώτα να έχεις συνέλθει, να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, να είσαι ήρεμη.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που πραγματικά σου αρέσει ένα πρόσωπο; Τότε μπορείς να τον κρατήσεις στη ζωή σου αλλά να μη βιαστείς να προχωρήσεις σε κάτι παραπάνω.

Προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου και την ψυχική σου υγεία

Ακόμα ένα σημαντικό bad timing στις σχέσεις: Αν ο σύντροφός σου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας, τότε αυτό επηρεάζει την ποιότητα της καθημερινής σας ζωής. Και μάλλον δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε κάτι μαζί.

Παρομοίως, αν εσύ κάνεις μια θεραπεία, τότε χρειάζεσαι χρόνο για να μπεις σε κάτι καινούργιο, σε νέα δεδομένα και νέο τρόπο ζωής. Αν δεν πάρεις τον χρόνο σου, τότε η σχέση δεν θα είναι όπως την είχες φανταστεί.

Το timing στις σχέσεις δεν είναι πάντα τέλειο. Μερικές φορές πρέπει να εργαστείς με όλο σου το είναι και να το σώσεις. Αλλά όχι πάντα. Σκέψου τον εαυτό σου, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται αυτό!

Διαβάστε επίσης:

Είσαι σε σχέση; 8 κανόνες που μπορείς να σπάσεις για να νιώσεις πιο ελεύθερη