Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ; 

LIKE US ON FACEBOOK

Αν δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες σεξ, δεν είσαι η μόνη. Συμβαίνει ουκ ολίγες φορές σε αρκετούς, ειδικά σε εκείνους που μόλις βγήκαν από μία μακροχρόνια σχέση.

Οι λόγοι που μπορεί να έχεις αρκετό καιρό να κάνεις σεξ, μπορεί να είναι πολλοί. Είτε μόλις χώρισες, αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας ή το stress έχει καταβάλει τη ζωή σου. Δεν θα τους αναλύσουμε όμως εδώ.

Υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις που συνδέουν το σεξ με αρκετά οφέλη για την υγεία σου.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να κάνεις σεξ;

Περισσότερο stress

Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, εφόσον μάλιστα θυμάσαι πόσο λιγότερο stress ένιωθες όταν ήσουν κάτω από τα σεντόνια. Σύμφωνα με μελέτη του Journal of Family Psychology το 2010, φοιτήτριες που έκαναν λιγότερο σεξ, ανέφεραν περισσότερο stress στην περίοδο των εξετάσεων.

Χαμηλή λίμπιντο

Ενώ μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, η αποχή από το σεξ μπορεί να οδηγήσει στη λιγότερη σεξουαλική επιθυμία με τον καιρό. Σύμφωνα με έρευνες, όσο λιγότερο σεξ κάνεις, τόσο περισσότερο μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου επιθυμητή. Λάθος και πάλι λάθος.

Ο κόλπος γίνεται λιγότερο «σφιχτός»

Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για την κολπική υγεία. Το σεξ διεγείρει τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, ενώ βοηθάει τον κόλπο να διατηρείται πιο «σφιχτός». Οι μύες του κόλπου μπορεί να χαλαρώνουν και να χρειάζεται στη συνέχεια να ξαναβρούν τη φόρμα τους.

Στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες που κάνουν λιγότερο σεξ, μπορεί σύμφωνα με έρευνες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία, καθώς οι συχνές σεξουαλικές επαφές έχουν θετική επίδραση στην ανδρική στύση. Παράλληλα, άλλες μελέτες αναφέρουν ότι η συχνή εκσπερμάτιση μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη.

Λιγότερες ενδορφίνες

Η διέγερση και ο οργασμός συνδέεται συχνά με την απελευθέρωση ενδορφινών στο σώμα σου. Οι ενδορφίνες είναι γνωστό ότι ανακουφίζουν πιο εύκολα τον πόνο και ενισχύουν τη διάθεση. Όταν σταματάς να κάνεις σεξ μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν και οι ενδορφίνες.

Photo: Twenty20/@moanabae
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved