Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο σου όταν γνωρίσεις τον εκλεκτό;

LIKE US ON FACEBOOK

Νομίζεις ότι έχεις γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα, που θα μπορούσες να περάσεις όλη τη ζωή σου μαζί και ήδη έχεις ξεκινήσει να κάνεις μελλοντικά όνειρα για εσάς; Σίγουρα αν είναι έτσι θα έχεις παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στο πως συμπεριφέρεσαι.Τι συμβαίνει, λοιπόν, στον εγκέφαλο σου όταν γνωρίσεις τον εκλεκτό;

Είτε πρόκειται για απλά ένα στιγμιαίο κόλλημα ή αν όντως αυτός είναι ο εκλεκτός για σένα, συμβαίνουν συγκεκριμένες διεργασίες στο μυαλό σου. Έτσι, λοιπόν, γίνονται κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο όταν ερωτεύεσαι, και είναι προφανή τα συμπτώματα. Θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα πώς σιγά σιγά αλλάζει η καθημερινότητα σου, κάτι που συμβαίνει χάρη στις λειτουργίες που παίρνουν μέρος στον εγκέφαλο σου, που είναι και ο βασικός λόγος της αλλαγής αυτής.

Περισσότερες επιτυχίες, λιγότερες αμφιβολίες

αλλαγές στον εγκέφαλο όταν ερωτεύεσαι

Όταν ερωτεύεσαι, εκτός από τις πεταλούδες στο στομάχι, αυξάνονται και τα επίπεδα του οξυγόνου στον εγκέφαλο, ακόμα και στις πιο μικρές του αρτηρίες. Εάν εξετάσεις το μυαλό ενός ερωτοχτυπημένου, θα παρατηρήσεις, όταν έχεις βρει τον «έναν», αυξημένες δραστηριότητες στα τμήματα του, που σχετίζονται με το σεξ, την μνήμη και την επιτυχία. Κάτι τέτοιο σημαίνει αυτόματα και τη μείωση δραστηριοτήτων που συνδέονται με το φόβο και τη αποδοκιμασία. Οπότε ερωτεύσου, αφού μετράμε πολλά περισσότερα οφέλη για σένα και τη προσωπική σου ζωή.

Λιγότερο στρες

αλλαγές στον εγκέφαλο όταν ερωτεύεσαι

Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μια μέρα γεμάτη άγχος και τρέξιμο, η αγκαλιά του συντρόφου σου μπορεί να τα αλλάξει όλα και να σε κάνει να ηρεμήσεις. Το να είσαι ερωτευμένος επιδρά άμεσα στα επίπεδα του άγχους σου, μειώνοντας τα, και το να βρεις τον εκλεκτό οδηγεί σε έναν δεσμό που θα σε χαλαρώνει. Επιπλέον, το αίσθημα ασφάλειας θα σε κάνει να πάρεις καλύτερες αποφάσεις, που αφορούν όλους τους τομείς της ζωή σου.

Χαρούμενος 24/7

αλλαγές στον εγκέφαλο όταν ερωτεύεσαι

Σύμφωνα, με έρευνα έγιναν 2.500 εγκεφαλικές εξετάσεις 17 συμμετεχόντων, οι οποίοι δήλωναν ερωτευμένοι. Το να είσαι ερωτευμένος, λοιπόν, συνδέεται με την έκκριση ντοπαμίνης στο μεγαλύτερα επίπεδα της.  Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής, μια φανταστική λέξη για την χημική ουσία του εγκεφάλου που περνάει κατά μήκος του, και που είναι υπεύθυνη για τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας.

Με λίγα λόγια, το να βρεις τον εκλεκτό, είναι η καλύτερη ψυχολογική θεραπεία, αφού ωφελεί τόσο ό,τι αφορά το άγχος αλλά και την ευτυχία σου.

Δες επίσης:

Αν δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε δεν είναι ο έρωτας της ζωής σου

Photo: Unsplash/Jared Sluyter
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved