Τι πραγματικά ψάχνεις από έναν σύντροφο; Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση αλλά ένας ειδικός στις σχέσεις μας λέει τους 5 τρόπους για να φτάσουμε στην απάντηση που θέλουμε.

Τι ψάχνεις από έναν σύντροφο; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτά που σου αρέσουν και αυτά που δεν σου αρέσουν σε μια σχέση; Και γιατί ενδεχομένως έχουν αποτύχει προηγούμενες σχέσεις σου; Μην πανικοβληθείς, ένα ειδικός στις σχέσεις σε βοηθά να μάθεις τι ψάχνεις από έναν σύντροφο και να βρεθείς ένα βήμα πιο κοντά στο να τον βρεις.

Τι ψάχνεις από έναν σύντροφο; Οι 5 τρόποι για να μάθεις!

Να είσαι open minded

Όπως αναφέρει η ειδικός στις σχέσεις Lori Salkin στο Elite Daily, το να μπεις σε μια σχέση έχοντας μια λίστα από αυτά που περιμένεις να έχει ο σύντροφός σου, θα σε οδηγήσει στην αποτυχία.

Δεν μπορείς να βάλεις έναν άνθρωπο σε μποξάκι και να “υπηρετεί” όλες τις ιδιότητες που θέλεις εσύ να έχει. Μπορείς να αξιολογήσεις έναν άνθρωπο μόνο όταν έχεις περάσει αρκετό χρόνο μαζί του και να είσαι ανοιχτός σε μια σχέση που ίσως ξεφεύγει λίγο από τα δικά σου δεδομένα.

Ο κύριος τρόπος για να καταλάβεις αν κάποιος κάνει για σένα, αν είναι ο ένας και μοναδικός, είναι να είσαι δεκτικός και ανοιχτόμυαλος.

Σταμάτα να ψάχνεις για την τελειότητα

Να θυμάσαι πως κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε εσύ είσαι τέλειος. Οι άνθρωποι με τους οποίους βγαίνεις ραντεβού έχουν ελαττώματα, έχουν ατέλειες και εσύ πρέπει να μην κολλάς σε αυτές αλλά να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα. Ίσως είναι τέλειος για σένα αν τον αφήσεις να σου το αποδείξει.

Μάθε από το παρελθόν

Ακόμα κι αν μια σχέση δεν τελείωσε καλά, ακόμα κι αν σε πλήγωσε μπορείς να πάρεις μεγάλα μαθήματα από αυτήν την εμπειρία. Μάθε από αυτήν, αναγνώρισε τα δικά σου λάθη και προσπάθησε να μην τα επαναλάβεις στην επόμενη σχέση σου. Δες τι “δουλεύει” και τι όχι για σένα, σκέψου τον άνθρωπο που θέλεις να έχεις δίπλα σου και κράτα την καρδιά σου ανοιχτή για ανθρώπους που δείχνουν το ενδιαφέρον τους, που είναι ευγενικοί και έχουν ποιότητα.

Μάθε από τα ζευγάρια που έχεις στο κοντινό σου περιβάλλον

Ναι, από τη φίλη σου τη Μαρία που έχει μακροχρόνια σχέση μπορείς να πάρεις μεγάλα μαθήματα. Μπορείς να πάρεις έμπνευση για αυτά που θέλεις εσύ. Just try it!

Αυτό που ψάχνεις σε ένα σύντροφο αλλάζει με την ηλικία

Ναι, τα θέλω σου αλλάζουν με την ηλικία όπως και αυτά που ψάχνεις από έναν σύντροφο. Καθώς μεγαλώνεις συνειδητοποιείς πως θέλεις έναν άνθρωπο στο πλάι σου που να τον θαυμάζεις, να ταιριάζετε. Θέλεις ένα άνθρωπο να σε στηρίζει, να υπάρχει αγάπη, να μοιράζεστε κοινά όνειρα και στόχους.  Εσύ ξέρεις τι ψάχνεις από έναν σύντροφο και πριν προχωρήσεις σε μια σχέση, καλύτερα να απαντήσεις στον εαυτό σου!

Διαβάστε επίσης:

Μπορείς να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί; Οι επιστήμονες λένε ναι!