Κανονίζεις διακοπές με τους φίλους σου και παράλληλα με τον την σύντροφό σου, ενώ κανένας από αυτούς τους δύο δεν γνωρίζει τα πραγματικά σου πλάνα. Είναι λογικό να μην μπορείς να “αντέξεις” οικονομικά δύο διακοπές, και σκέφτεσαι να πας μια και καλή, εντάσσοντας το ταίρι σου στην παρέα σου.

Πώς τους το λες αυτό; Σίγουρα θα φοβάσαι παρεξηγήσεις του τύπου “χαλάς την παρέα” ή ακόμα και παράπονα από τον σύντροφο που θα θέλει να περάσετε μόνοι σας τις διακοπές. Αν και πολλές φορές γίνεται κατανοητό και τελικά μπορεί να δημιουργήσετε μια τέλεια παρέα, θυμήσου αυτά τα πράγματα όταν φέρνεις το ταίρι σου στις διακοπές με τους φίλους σου για πρώτη φορά.

Μην αγχώνεσαι, λοιπόν, και κάνε μια απολύτως ήρεμη συζήτηση με τους φίλους και το ταίρι σου, όταν πέσει στο τραπέζι το θέμα των διακοπών. Τι να κάνεις για να μην έρθει ο/η σύντροφος σου σε δύσκολη θέση;

Θυμήσου τις ιδιαιτερότητες του

Μπορεί να έχει μια πραγματικά έντονη μανία με τα μαλλιά ή ξέρεις ότι μισεί το σκοτάδι. Έχοντας υπόψη αυτές τις μικρές του παραξενιές, θα  τον κάνεις να περάσει καλά χωρίς να αγχώνεται ότι οι ιδιαιτερότητές του να ενοχλήσουν! Αν πάρεις για πρώτη φορά στο κάμπινγκ το άλλο σου μισό, θυμήσου ότι μπορεί να μην αντέχει τα ζουζούνια και την βρωμιά ή να  θέλει να συνδέεται μονίμως σε Wi-Fi!

Μαζί και χώρια

Εάν ταξιδεύετε με φίλους που δεν μπορείτε να δείτε συχνά, θυμήσου ότι είναι εντάξει να αφήσεις το ταίρι σου να διαβάσει ένα βιβλίο ή να πας μόνος μια βόλτα για να περάσεις χρόνο με τα φιλαράκια σου. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο για να κάνεις τόσο χαριτωμένα πράγματα για ένα ζευγάρι, όσο και χρόνο για να δεις τους φίλους. Επιπλέον, αφήνοντας τον καλό σου να περάσει χρόνο με κάποιους φίλους σου, χωρίς εσένα, μπορεί να τους κάνει να αναπτύξουν ένα βαθύτερο δεσμό.

Παρεϊστικα αστεία και πειράγματα

φέρνεις το ταίρι σου στις διακοπές με τους φίλους

Εάν εσύ και η παρέα σου κάνετε ταξίδια από το γυμνάσιο, μπορεί να έχετε χρόνια κάποια ανέκδοτα “της παρέας” και αναμνήσεις που αναφέρονται στις διακοπές. Προφανώς, θα θες και ο σύντροφός σου να αισθάνεται άνετος και να μην νιώθει “εκτός“, αλλά είναι λογικό ότι δεν πρόκειται να καταλάβει κάθε αστείο ή κάθε υπαινιγμό.

Αυτό μπορεί να σου ασκεί πίεση και να θέλεις να βεβαιωθείς ότι όλοι τα βρίσκουν μεταξύ τους. Μην αγχώνεσαι, όμως, γιατί δεν είναι ανάγκη να βάλεις τον σύντροφό σου 100% στο παρελθόν σου. Υπάρχει αρκετός χρόνος για νέα αστεία και αναμνήσεις, που θα είναι για όλους κοινά.

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Εάν έβγαινες ή απλά υπήρχε κάποιο φλερτ με κάποιους από τους φίλους σου, ίσως είναι καλό να τσεκάρεις αν θα έρθουν στις διακοπές σας, αφού θα ήταν άβολο για τον/την σύντροφό σου να ανακαλύψουν ότι βρίσκονται σε ένα σπίτι με κάποιον που έχεις ιστορία.

Ακόμα, αν κάποιοι προσκληθούν, που δεν σου κάθονται καλά στο μάτι ή αν γνωρίζεις ότι δεν τα πας καλά με την κολλητή της κολλητής σου, θα ήταν καλό να το αναφέρεις στο ταίρι σου. Έτσι θα μπορέσει να σου παρέχει υποστήριξη εάν κάποιο δράμα ξεσπάσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

Σεβάσου τις επιθυμίες του

Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει κουρασμένος ή πεινασμένος, ή και τα δύο μαζί, ειδικά όταν ταξιδεύει. Μπορεί εσύ και το ταίρι σου να τα βρίσκετε και να έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, και να ξέρετε πότε χρειάζεστε ένα σνακ ή ξεκούραση για λίγο. Όμως, μπορεί οι φίλοι σου να είναι σε άλλο mood, δηλαδή σας βγάζουν από το πρόγραμμα σας, και μπορεί να μην απολαμβάνετε το πρωινό σας όπως θα θέλατε.

Το ταίρι σου μπορεί να διστάζει να εκφράσει τις ανάγκες του ή να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει. Δείξε του ότι οι ανάγκες του είναι σημαντικές για σένα και ότι είναι πάντα εντάξει να αποχωρήσετε από μια δραστηριότητα ή να πείτε στους φίλους σου τι χρειάζεστε.

Φιλική ατμόσφαιρα

φέρνεις το ταίρι σου στις διακοπές με τους φίλους

Είναι κατανοητό, ότι όταν παίρνεις το ταίρι σου μαζί με την παρέα σου, θα του συμπεριφέρεσαι πιο φιλικά από όταν είστε μόνοι. Με αυτό τον τρόπο θα σε γνωρίσει καλύτερα, αφού θα δει πως συμπεριφέρεσαι μέσα στην παρέα. Εάν υπάρξει κάποιο είδος μικροπαρεξήγησης, μπορείς να του εξηγήσεις ότι οι ερωτικές στιγμές είναι για εσάς του δύο, και μέσα στην παρέα πάντα υπάρχει μια πιο φιλική ατμόσφαιρα. Παρ’όλα αυτά, μην ξεχνάς να του αποδεικνύεις ότι είστε ακόμα ζευγάρι, για να μην καταλήξετε να γίνεται κολλητάρια!

Διάβασε και αυτό:

Συμβουλές για ένα ταξίδι με τον σύντροφο σου χωρίς τσακωμούς, εάν δεν τα “βρίσκετε”!