Τι δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια ενός φιλιού; Φυσικά και γνωρίζεις τι είναι σωστό και τι όχι από την εμπειρία σου αλλά τι λένε οι επιστήμονες πέρα από τα ταμπού;

Τι δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια ενός φιλιού όχι σύμφωνα με τις γνώσεις σου αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες; Ερευνητές μας παραθέτουν ένα σωρό πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε και που πολλοί κάνουμε κατά τη διάρκεια ενός φιλιού.

Τι δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια ενός φιλιού;

Μην πιεις πολύ πριν το φιλί

Το αλκοόλ μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου δώσει κουράγιο αλλά μάλλον δεν πρέπει να πιεις μεγάλη ποσότητα πριν το φιλί. Κι ενώ το να πιεις ένα ποτήρι κρασί στο πρώτο ραντεβού μπορεί να σε χαλαρώσει, είναι καλύτερο να το πάρεις με το…μαλακό! Το φιλί διεγείρει μερικές απ’ τις ίδιες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, όπως κάνει το αλκοόλ. Η ντοπαμίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια ενός φιλιού αλλά και όταν πίνεις. Αν είσαι μεθυσμένος, τότε η κρίση σου θα είναι θολή και πιθανότατα δεν θα θυμάσαι μετά το φιλί. Πιες αλλά με μέτρο.

Μπορείς να φοράς το κραγιόν σου

Μην ανησυχείς καθόλου για το κραγιόν σου γιατί αυτό δεν θα εμποδίσει κανένα από το να σε φιλήσει. Η αλήθεια είναι πως οι επιστήμονες λένε πως το κραγιόν προσελκύει τους άλλους, εσύ νιώθεις πιο επιθυμητή και πρέπει να το φοράς!

Μη γέρνεις το κεφάλι σου προς τα αριστερά

Μια έρευνα που παρατήρησε ζευγάρια κατά τη διάρκεια ενός φιλιού διαπίστωσε πως τα δύο τρίτα των ανθρώπων γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά. Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ακόμα επίσημα, αλλά αν εσύ γύρεις το κεφάλι σου προς τα δεξιά αυτό θα οδηγήσει σε ένα ποιοτικό φιλί, χωρίς αμηχανία και τραυματισμούς!

Κακή αναπνοή; ΝΟΤ.

Μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά πρέπει να βεβαιωθείς πως η αναπνοή σου είναι δροσερή πριν φιλήσεις κάποιον. Οι γυναίκες είναι πιο προσεκτικές σε αυτό από τους άνδρες. Η κακή αναπνοή δεν αρέσει σε κανέναν αλλά οι γυναίκες είναι πιο “ευαίσθητες” σε αυτό.

Μην κρατάς το στόμα σου κλειστό

Εντάξει, δεν θα σου μάθουμε πως να φιλάς, αυτό το γνωρίζεις καλά, αλλά πρέπει να ανοίξεις το στόμα σου για να δώσεις ένα καλό, ποιοτικό, παθιασμένο φιλί. Γιατί; Γιατί υπάρχουν αποδείξεις πως το σάλιο έχει τεστοστερόνη και μάλλον γι΄αυτό οι άνδρες προτιμούν φιλιά με ανοιχτό το στόμα. Το κάνουν ασυνείδητα για να μεταφέρουν τη τεστοστερόνη και να προκαλέσουν τη σεξουαλική ορμή και στις γυναίκες.

Μην το κάνεις αν είσαι αγχωμένος

Αν νιώθεις πίεση, αν είσαι αγχωμένος το σώμα σου απελευθερώνει κορτιζόλη. Το φιλί με τη σειρά του “ρίχνει” τα επίπεδα κορτιζόλης και επομένως σε χαλαρώνει. Αλλά αν νιώθεις άβολα ή είσαι πιεσμένος, τα επίπεδα της κοριτζόλης αυξάνονται κι εσύ δεν θα ευχαριστηθείς το φιλί. Και φυσικά γιατί να φιληθείς αν δεν το θέλεις πραγματικά;

Διαβάστε επίσης:

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση με φίλο

Photo:  iStock