Το να είσαι single για πολύ καιρό σίγουρα δεν είναι κάτι που σ’ αρέσει να βιώνεις. Υπάρχουν περίοδοι της ζωής σου που νιώθεις απίστευτη μοναξιά και απλά αναζητάς έναν άνδρα για να νιώσεις συντροφικότητα και φροντίδα. Όμως, όσο αυτό δεν συμβαίνει, τόσο βυθίζεσαι στη μοναξιά σου κι αναρωτιέσαι: «Θα βρω ποτέ την αληθινή αγάπη;».

Μήπως, όμως, έχεις πάθει εμμονή με το να βρεις σχέση; Πριν αρχίσεις πάλι ν’ αναρωτιέσαι τι θα γίνει στα ερωτικά σου, κάνε 5 βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σου!

Tι αποφεύγεις;

Αν έχεις πάθει εμμονή με κάτι εξωτερικό, όπως το να βρεις σχέση, τότε πιθανότατα προσπαθείς ν’ αποφύγεις μια εσωτερική σύγκρουση με τον εαυτό σου. Πιστεύεις ότι κάτι εξωτερικό – είτε πρόκειται για άντρα, γυναίκα, σχέση, καριέρα, αυτοκίνητο ή διακοπές- θα μπορέσει να λύσει τα δικά σου προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι μόνο εσύ μπορείς να θεραπεύσεις τον εαυτό σου. Στη συνέχεια, όλα τα άλλα θα έρθουν μαζί και θα είναι μεγάλες προσθήκες σε μια ήδη πλήρη και υγιή ζωή.

Αγαπάς τον εαυτό σου;

Αν αγαπάς τον εαυτό σου, πάντα θα είσαι ερωτευμένη με κάποιον. Και όσο ανόητο και αν ακούγεται, είναι δύσκολο να αγαπάς κάποιον που δεν αγαπάει τον εαυτό του πρώτα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να μας σώσει κάποιος άλλος, παρά τα όσα μας λένε οι ταινίες και τα βιβλία. Για να είσαι σε μια υγιή σχέση με κάποιον άλλο, πρέπει να έχεις υγιή σχέση με τον εαυτό σου. Αν αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου, τότε θα σου είναι πιο εύκολο ν’ αγαπήσεις και κάποιον άλλον!

Είσαι μια καλή σύντροφος;

Μπορεί να περνάς όλη σου τη ζωή σκεπτόμενη τον τύπο του άνδρα που θα ήθελες να έχεις σχέση, όμως, έχεις καθίσει να σκεφτείς εάν είσαι μια καλή σύντροφος; Έχεις φτιάξει μια λίστα με τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτει ο άλλος, όμως, πόσα απ’ αυτά τα «κουτάκια» μπορείς να τσεκάρεις για τον εαυτό σου; Είσαι πιστή, ειλικρινής, εκφραστική, υπομονετική;

Έχεις μια ενεργητική ζωή;

Εάν έχεις μια ενεργητική ζωή, γεμάτη κόσμο και χόμπι, τότε δεν θα είναι η εύρεση της αγάπης η μόνη σου προτεραιότητα. Φροντίζεις τη ζωή σου μ’ άλλους τρόπους; Περνάς χρόνο με τους φίλους σου; Ασχολείσαι με τα χόμπι σου; Προσπαθείς για την καριέρα σου; Αν δεν τα κάνεις αυτά, τότε ακόμα και να βρεις σχέση απλά θα εξαρτάσαι απ’ τον σύντροφό σου. Ολοκληρωτικά! Κι αυτό δεν θα λειτουργήσει!

Θα είσαι ΟΚ εάν παραμείνεις single;

Δεν βρίσκουν όλοι οι άνθρωποι την αληθινή αγάπη, έχεις σκεφτεί τι θα γίνει εάν δεν καταφέρεις να βρεις σύντροφο και μείνεις μόνη σου κι άλλο καιρό; Θα φρικάρεις ή θα προσπαθήσεις να κάνεις πράγματα που αν είχες σχέση δεν θα μπορούσες να κάνεις, όπως το ν’ αποφασίσεις σήμερα να φύγεις αύριο με την κολλητή σου ταξίδι χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν;

Αν ανησυχείς πότε θα βρεις την αγάπη, σταμάτα να γίνεσαι εμμονική μ’ αυτο! Όταν σταματήσεις να ψάχνεις απελπισμένα για σύντροφο, τότε είναι πιο πιθανό ο έρωτας να σου χτυπήσει την πόρτα!

Photo: JOVANA VUKOTIC/STOCKSY