Είμαστε σε σχέση ή όχι; Είμαστε μαζί ή σχεδόν μαζί; Πότε γνωρίζεις πως έχει φτάσει η ώρα να κάνεις τη συζήτηση με τον σύντροφό σου και πώς να την κάνεις σωστά;

Θυμάσαι παλιά πόσο απλά ήταν τα πράγματα; Θέλω να γίνεις το κορίτσι/αγόρι μου. Θέλεις; Τόσο απλό! Χωρίς μα, μου, σου, του… Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν ξέρεις αν έχεις την αποκλειστικότητα.

Έχετε μια όμορφη επικοινωνία, τα βρίσκετε σε πολλά, συναντιέστε… αλλά δεν ξέρεις αν είστε μαζί ή όχι. Αν έχετε σχέση ή όχι.

Λοιπόν, είμαστε σε σχέση ή όχι; Έχεις την αποκλειστικότητα ή όχι; Όλες αυτές οι ερωτήσεις που τριγυρνούν στο μυαλό σου, σε εξαντλούν και σε γεμίζουν με αμφιβολίες.

Γιατί υπάρχει χειρότερο συναίσθημα απ’ το να νιώθεις πως επενδύεις τον χρόνο και την ενέργειά σου σε ένα σύντροφο που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος; Αν, λοιπόν, είσαι έτοιμος να αγαπήσεις και να δεσμευτείς θα πρέπει να ξεπεράσεις τον φόβο της απόρριψης που σε κρατά πίσω. Ο ένας απ’ τους δύο πρέπει να δείξει πως είναι γενναίος και να ανοίξεις πρώτος τα χαρτιά του, προκειμένου να προχωρήσει αυτή η σχέση.

Είμαστε σε σχέση ή όχι

Πώς ξέρεις πως έχει έρθει η ώρα να κάνεις τη συζήτηση για τη σχέση;

Κάθε άνθρωπος σε μια σχέση συχνά αγχώνεται κι αναρωτιέται για τα συναισθήματα του άλλου ανθρώπου κι αν προχωράνε μπροστά ή όχι.  Παράλληλα, τα δικά μας συναισθήματα και τα ενδιαφέροντα δεν αναπτύσσονται με την ίδια ταχύτητα με τα συναισθήματα του άλλου.

Αν το πρόσωπο με το οποίο βγαίνεις θέλει κάτι πιο σοβαρό:

  • Θα κάνει σχέδια για το μέλλον. Έστω μερικές εβδομάδες ή μήνες μπροστά!
  • Θα σε γνωρίσει στους φίλους του.
  • Θα είσαι προτεραιότητα ακόμη κι όταν τα πράγματα ζορίσουν λιγάκι.

Μπορεί να μην είναι ο ιδανικός για σένα αν:

  • Ακυρώνει διαρκώς τα πλάνα ή τα επαναπρογραμματίζει.
  • “Κρύβει” διαρκώς το κινητό του.
  • Δεν έχεις γνωρίσει κανέναν απ’ τον κύκλο του.
  • Χρησιμοποιεί το σεξ για να αποκτήσετε οικειότητα και όχι το αντίθετο!

Ο πιο ασφαλής τρόπος, όμως, για να μάθεις αν θέλει σχέση ή όχι είναι να το επικοινωνήσεις.

Είναι υγιές το να μιλάς όλη μέρα για τον σύντροφό σου; Ένας ειδικός εξηγεί!

Είμαστε σε σχέση ή όχι

Photo: Unsplash/taylor hernandez

Είμαστε σε σχέση ή όχι;

Οι λέξεις “αποκλειστικότητα” και “δέσμευση” μπορεί να μην είναι οι ιδανικές, ειδικά για τους άνδρες. Αν δεν ξέρεις τι θέλει και τι κάνετε, τότε ίσως να αποφύγεις καλύτερα τις συγκεκριμένες λέξεις και αν’ αυτού:

  • Πώς θωρείς ότι πηγαίνει η σχέση μας;
  • Περνάω πολύ καλά μαζί σου κι αναρωτιέμαι πώς νιώθεις εσύ. Πώς μας βλέπεις να προχωράμε;
  • Πώς νιώθεις που βρισκόμαστε;

Και κάπως έτσι, μπορείς να ξεκινήσεις αυτή τη συζήτηση. Δώσε την ευκαιρία στον άλλον να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Κι αν δεν είσαι εσύ έτοιμος για μια δέσμευση;

Μπορεί να θέλεις να βγαίνεις και να βλέπεις το συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά δεν νιώθεις έτοιμη για να μπεις σε μια αποκλειστική σχέση.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσετε να βγαίνετε! Θα πρέπει απλώς να είσαι ειλικρινής με τον άλλον. Πρέπει και οι δύο να μιλάτε ανοιχτά για αυτά που νιώθετε και κάπως έτσι θα έρθετε και πιο κοντά και δεν θα υπάρχουν…παρεξηγήσεις!

Στο ενδεχόμενο να περνάς απλώς καλά και να μη βλέπεις ένα μέλλον με τον άλλον ή να μην το βλέπεις σοβαρά, αλλά το άλλο πρόσωπο προσπαθεί πολύ… τότε θα πρέπει να το σταματήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αν θέλεις να καταλάβεις τον άλλον, μην κάνεις αυτά τα λάθη!

Photo: Pexels