Οι τσακωμοί με τον καλό σου είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής και της σχέση σου. Το θέμα είναι να μην το “τραβήξεις” στα άκρα και να “κερδίσεις” αν έχεις δίκιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι για να κερδίσεις κάθε τσακωμό με τον καλό σου χωρίς να κλείνεις τα αυτιά σου σε όσα έχει να σου πει!

Ποια είναι τα βήματα για να κερδίσεις κάθε τσακωμό με τον καλό σου;

Αναγνώρισε το γεγονός ότι σημασία έχει να καταλάβεις την άλλη πλευρά

Σύμφωνα με τη σύμβουλο γάμων Marissa Nelson, ο στόχος σε κάθε τσακωμό είναι να έχεις καταλάβει καλύτερα τις ανάγκες του άλλου και όχι απλά να φτάσεις σε απόγνωση. Όταν απλά τσακώνεστε για να τσακώνεστε, αυτό συμβαίνει επειδή δεν ξέρει ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Αντί να κατηγορείς την ανικανότητα του συντρόφου σου να ακούει αυτά που του λες, επικεντρωθείτε στο θέμα.

Κάνε ερωτήσεις για να καταλάβεις την οπτική του γωνία

Κάνε ερωτήσεις για να καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτεται και μην βασίζεσαι σε υποθέσεις για το πώς μπορεί να νιώθει. Κι αυτές οι ερωτήσεις θα κάνουν τον τσακωμό σε πρόβλημα που θα λυθεί μέσω της συζήτησης!

κάθε τσακωμό με τον καλό σου

Χρησιμοποίησε ευθύ λόγο

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω στις σχέσεις. Άφησε, λοιπόν, τα μισόλογα και πες αυτό που θέλεις να πεις ευθέως, λέει η σύμβουλος γάμων Susan Pease Gadoua, στην Huffington Post. Πρέπει να πεις όλη την αλήθεια για να ακολουθήσει και ο σύντροφός σου. Δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, ούτε εσύ το δικό του, δυστυχώς!

Απόφυγε τις λεξούλες “αλλά” και “ωστόσο”

Απόφυγε αυτές τις δύο λέξεις. Σύμφωνα με την ειδικό Sullivan, αν θέλεις να κερδίσεις έναν τσακωμό πρέπει να αποφύγεις αυτές τις λέξεις γιατί δείχνουν ότι δεν νοιάζεσαι για τη θέση του άλλου! Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τη λέξη “και” είναι πιο θετική. Άλλο να λες “σ’αγαπώ αλλά…” και άλλο να λες “σ’ αγαπώ και….”.

Πρέπει να ελέγξεις τον τόνο της φωνής σου και τη γλώσσα του σώματος

Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου αλλά πρέπει να το κάνεις. Σύμφωνα με τη Neslon, αν καταφέρεις να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου κερδίζεις τον τσακωμό γιατί μη ξεχνάς δεν έχει τόση σημασία αυτό που λες αλλά ο τρόπος που το λες! Βαθιές ανάσες λοιπόν!

κάθε τσακωμό με τον καλό σου

Άκουσε, μην προσπαθείς να πείσεις

Κάνε ερωτήσεις γιατί, πώς, τι ώστε να ενθαρρύνεις τον καλό σου να μιλήσει κι εσύ να τον ακούσεις. Κι επειδή ο στόχος είναι να μετατρέψεις τον τσακωμό σε μια παραγωγική συζήτηση, πρέπει να ακούσεις και να καταλάβεις τι έχει να σου πει.

Αν είπες κάτι που δεν έπρεπε, ζήτα συγγνώμη

Αν ξεπέρασες τα όρια και είπες “βαριές” κουβέντες τότε πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη. Δεν είναι κακό να ζητάς συγγνώμη όταν φταις. Και τελικά, μην ανησυχείς αν εσύ και ο καλός σου τσακώνεστε γιατί κάνει καλό στην υγεία, λένε οι έρευνες.

Κι αν τσακωθήκατε, διάβασε τους γρήγορους τρόπους για επανασύνδεση!

Διαβάστε επίσης:

Πώς φέρεσαι σε μια σχέση;

Photo: MIXMIKE/GETTY IMAGES