Η καρδούλα μας το ξέρει μόνο πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις! Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε εάν αυτό που αισθανόμαστε προέρχεται απ’ το πάθος ή την αγάπη. Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα με διαφορετικές μορφές. Όμως, είναι το ίδιο;

Ο ψυχίατρος Judith Orloff υποστηρίζει πως δεν είναι το ίδιο. «Το καθαρό πάθος βασίζεται αποκλειστικά στη φυσική έλξη και τη φαντασίωση. Η πραγματική αγάπη απαιτεί χρόνο για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο».

Αν είσαι σε μια σχέση που το πάθος είναι πιο εμφανές απ’ την αγάπη, μην φοβηθείς. Το πάθος δεν αποκλείει την αγάπη, αντιθέτως μπορεί να οδηγήσει σ’ αυτήν! Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος, ειλικρίνεια, υπομονή και εμπιστοσύνη. Φυσικά, πρέπει ν’ ακούς και το σώμα σου! Εάν η καρδιά σου λέει πως δεν πρόκειται απλώς για σωματική έλξη, τότε πιθανότατα η σχέση σου θα εξελιχθεί με πολλή αγάπη.

Μια καλή σχέση περιλαμβάνει και αγάπη και πάθος! Δες τα σημάδια του πάθους για να ξέρεις τι σου γίνεται!

Ντύνεσαι για να εντυπωσιάσεις

Shutterstock

Θέλεις συνεχώς να είσαι περιποιημένος, ντυμένος όμορφα και φτιαγμένος για να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου. Εάν είσαι γυναίκα, δεν τον βλέπεις χωρίς μακιγιάζ και εάν είσαι άντρας δεν βγαίνεις ποτέ εάν δεν βάλεις το καλύτερο κοστούμι σου. Φυσικά, έχει διαφορά το να θέλεις να είσαι προσεγμένος απ’ το να το παρακάνεις. Όμως, εάν περάσει καιρός και δεν νιώθεις άνετα να είσαι φυσική, τότε μάλλον η σχέση σας είναι πιο επιφανειακή…

Δεν κάνετε καμία σοβαρή συζήτηση

Δεν μιλάτε για τις ανησυχίες, τα προβλήματα, τα όνειρα και τους στόχους σας… Για να μην μιλήσουμε για συναισθήματα. Εάν οι συζητήσεις σας περιορίζονται στο Survivor και δεν νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλον ν’ ανοιχτείτε, μάλλον δεν τραβάει και πολύ για σχέση. Η αγάπη βασίζεται στο να είσαι φίλος με τον άλλον και να είναι ο ένας στήριγμα για τον άλλον.

Όλα καταλήγουν στο σεξ

σεξ με τον πρώην

Δεν υπάρχει κάτι που να έχετε πει να κάνετε και να μην το έχετε ακυρώσει για να κάνετε σεξ. Όλος ο χρόνος σας ξοδεύεται στη σωματική επαφή και τίποτα άλλο δεν σας νοιάζει. Δεν θα ανταλλάξετε κουβέντα και οι μόνες λέξεις που θα πείτε είναι λόγια πάθους πάνω στο σεξ. (Φυσικά και υπάρχουν αυτά και στην αγάπη, αλλά όχι μόνο αυτά!).

Δεν έχετε καμία ανάμνηση εκτός κρεβατοκάμαρας

πρώτη φορά σεξ

Αν και μοιάζει με το παραπάνω δεν είναι το ίδιο: Προτιμάτε να είστε συνεχώς στην κρεβατοκάμαρά σας και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε κάπου αλλού μαζί, όπως για παράδειγμα σε κάποιο μαγαζί ή ν’ αράξετε με παρέα. Πιθανότατα δεν έχεις μιλήσει για το ταίρι σου σε πολλούς γιατί δεν έχεις και τι να πεις όταν όλες σου αναμνήσεις προέρχονται αποκλειστικά και μόνο απ’ το κρεβάτι.

Για να μην τρομάξεις: Τα παραπάνω σημάδια πάθους δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχει αγάπη. Το πάθος, όπως είπαμε, συνδυάζεται με την αγάπη. Είμαστε σίγουροι πως μέσα σου ξέρεις εάν αυτό που σε συνδέει με τον σύντροφό σου είναι το πάθος και το σεξ ή εάν υπάρχει κάτι παραπάνω.