Όταν είσαι σε μια σχέση πολλές φορές είσαι από συνήθεια. Έχεις συνηθίσει να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, έναν άνθρωπο που αγαπάς, έχεις τη ρουτίνα σου και δύσκολα θα βγεις από αυτήν. Δυστυχώς, όμως, μερικές φορές είναι καλύτερο να χωρίσεις απ’ το να επενδύεις σε μια σχέση που είσαι μόνο και μόνο επειδή έχεις συνηθίσει.

Ποια είναι τα σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση από συνήθεια; Και πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να δώσεις ένα τέλος σε αυτή τη σχέση όσο δύσκολο κι αν είναι; Τα σημάδια είναι μπροστά στα μάτια σου, όσο εσύ κι αν τα αγνοείς.

Τα σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση από συνήθεια

Είσαι μαζί του επειδή φοβάσαι να είσαι μόνη σου

Αν ένας από τους λόγους που είσαι μαζί του είναι επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνη σου, τότε μάλλον αυτό είναι ένα δυνατό σημάδι και πρέπει να αναθεωρήσεις ορισμένα πράγματα. Δεν αγαπάς τη σχέση σαν σχέση και έχει φύγει το ερωτικό στοιχείο, αλλά φοβάσαι πως αν χωρίσεις θα μείνεις μόνη.

σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση από συνήθεια

Αγαπάς περισσότερο τη ζωή μαζί του και όχι τον ίδιο τον άνθρωπο

Αγαπάς τη ρουτίνα το πρωί, αγαπάς να μιλάς σε αυτόν τον άνθρωπο για ό,τι κι αν σε προβληματίζει. Αγαπάς το γεγονός ότι θα γυρίσεις σπίτι και θα έχεις έναν άνθρωπο να σε περιμένει και να σε φροντίσει. Αλλά αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο στην πραγματικότητα; Αυτό πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.

Σκέφτεσαι όλα αυτά που έχετε περάσει μαζί

σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση από συνήθεια

Unsplash/ Toa Heftiba

Όμορφες ή άσχημες στιγμές. Όταν έχεις ζήσει τόσα πολλά με έναν άνθρωπο πώς μπορείς ξαφνικά να τον χωρίσεις, σκέφτεσαι…Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τόσο πολύ τον χωρισμό; Ίσως είναι καλύτερο και για τους δύο, όταν έχει φύγει και το ερωτικό κομμάτι, να τελειώσετε τη σχέση και να κρατήσετε τις καλές σχέσεις. Αυτό είναι το υγιές και όχι να μείνεις σε μια σχέση από συνήθεια ή από φόβο για το μέλλον. Ναι, μοιράζεστε κοινά χόμπι, κοινά ιδανικά και ίδιο τρόπο σκέψης. Αλλά τελικά μόνο αυτά αρκούν;

Απιστία

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σημάδι ότι είσαι σε μια σχέση από συνήθεια. Κι αν δεν έχεις απατήσει τον σύντροφό σου με την κυριολεκτική έννοια, μπορεί να σου έχει περάσει από το μυαλό να το κάνεις. Κι αυτό απάτη είναι. Ή μπορεί να σου αρέσει να φλερτάρεις στο γραφείο με τον συνάδελφό σου, ακόμα κι αν δεν έχεις στα πλάνα σου να το προχωρήσεις και να απατήσεις τον καλό σου.

Μήπως όλα αυτά πρέπει να σε κάνουν να αναθεωρήσεις τη σχέση σου; Να σκεφτείς τι είναι καλό τόσο για σένα όσο για τον σύντροφό σου; Και τελικά γιατί οι άνθρωποι δεν χωρίζουν; Αν το έκαναν -όταν πραγματικά θα έπρεπε- ίσως θα ήταν πιο ευτυχισμένοι και τα πράγματα θα ήταν καλύτερα!

Διαβάστε επίσης:

Αν νιώθεις έστω κι ένα απ’ αυτά, ήρθε η ώρα να χωρίσεις!

Photo: unplash/Brooke Winters, unsplash/
Eddie Kopp