Τα σημάδια ότι δεν είσαι έτοιμη για νέο ραντεβού

LIKE US ON FACEBOOK

Η διαδικασία του χωρισμού σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη, όποιος κι αν ήταν ο λόγος. Απαιτεί χρόνο και ενέργεια να προχωρήσεις και να πας παρακάτω. Κι αυτά είναι τα σημάδια ότι δεν είσαι ακόμη έτοιμη για νέο ραντεβού. 

Ο χωρισμός πονάει και σε βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείς πού έφταιξες, τι έκανες λάθος, τι μπορείς να διορθώσεις. Θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό και να επενδύσεις σε αυτόν πριν ανοίξεις την “πόρτα” σε κάτι καινούργιο.

Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσεις αν είσαι έτοιμη να μπεις σε μια νέα σχέση ή ένα νέο ραντεβού, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Όλα είναι ακόμη μπερδεμένα και νωπά και πρέπει να μείνεις και λιγάκι single.

Τα σημάδια ότι δεν είσαι έτοιμη για νέο ραντεβού

Μιλάς ακόμη για τον πρώην σου

έτοιμη για νέο ραντεβού

Unsplash/Avi Naim

Σε συζητήσεις με φίλους πάντα κάτι θα πεις για τον πρώην σου. Έρχεται κάθε φορά στο μυαλό σου. Ένα στιγμιότυπο από κοινές σας διακοπές, τι σου είχε πει στο πρώτο ραντεβού, ποια ήταν η αγαπημένη του ταινία, τι τον ενοχλούσε στον ύπνο.

Όλα αυτά τα φέρνεις στο μυαλό σου συχνά-πυκνά και τον αναφέρεις σε συζητήσεις με φίλους. Έχεις κολλήσει σε έναν συγκεκριμένο κύκλο και φαίνεται πως δεν μπορείς ακόμη να ξεπεράσεις τον πρώην σου. Ναι, μπορεί να σου πάρει περισσότερο χρόνο από ότι νομίζεις γι΄αυτό μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνεις νέα βήματα.

Η ιδέα ενός νέου ραντεβού δεν σε ενθουσιάζει

Αν η ιδέα του να βγεις ραντεβού με έναν άλλο άνθρωπο δεν σε ενθουσιάζει αλλά σε γεμίζει με φόβο ή αν σκέφτεσαι πως θα βγεις ραντεβού αλλά δεν θα είναι κάτι ξεχωριστό, ότι δεν μπορείς να βρεις ξανά τον έναν και μοναδικό, τότε δεν είσαι ακόμη έτοιμη.

Είναι ένα σημάδι που σου δείχνει πως έχει έρθει η ώρα να βγεις με φίλους, να κάνεις ό,τι αγαπάς και σε ευχαριστεί πραγματικά και να αφήσεις το ραντεβού για άλλη στιγμή. Δεν χρειάζεσαι πάντα άλλωστε ένα σύντροφο για να είσαι ευτυχισμένη.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε ένα χωρισμό!

Βγαίνεις ραντεβού χωρίς κανένας να σε “γεμίζει”

έτοιμη για νέο ραντεβού

Θεωρείς πως ένα νέο ραντεβού θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείς να βρεις κάποιον που να θέλεις να είσαι μαζί του. Κάθε πρώτο ραντεβού σε κάνει να νιώθεις πως δεν μπορείς να συνδεθείς με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Μπορεί να θεωρείς πως είσαι άτυχη, ενώ ίσως διστάζεις να ανοίξεις ξανά την καρδιά σου σε κάποιον.

Δεν έχεις έρθει ακόμη η ώρα. Φρόντισε να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, δοκίμασε να κάνεις yoga ή διαλογισμό, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πας μια βόλτα. Κάνε ένα διάλειμμα μέχρι να το δεις από μια νέα οπτική γωνία!

Βγαίνεις με κάποιον αλλά δεν σου φαίνεται ο σωστός

Ίσως να προχώρησες σε μια νέα σχέση μετά τον χωρισμό. Θεωρούσες πως θα είναι μια χαρά αλλά δεν νιώθεις αυτή τη σπίθα με τον νέο σου σύντροφο. Κι αυτό συμβαίνει καθώς πρέπει να “ζυγίσεις” ξανά τα συναισθήματά σου.

Ίσως δεν βίωσες τον χωρισμό όπως θα “έπρεπε” , έθαψες τα συναισθήματά σου και βιάστηκες να προχωρήσεις. Για να μην ταλαιπωρείς τον εαυτό και τον άλλον, θα πρέπει να πάρεις μια απόσταση μέχρι να καταλάβεις κι εσύ τι θέλεις και να είσαι διατεθειμένη για μια νέα αγάπη.

Όταν έχει έρθει η ώρα να μπεις σε μια σχέση θα το καταλάβεις από μόνη σου, κάτι θα έχει αλλάξει μέσα σου!

Διαβάστε επίσης:

Μάθε 3 τρόπους που ο χωρισμός σε κάνει καλύτερο άνθρωπο

Photo: unsplash/Praveesh Palakeel
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved