Τα λάθη που κάνεις στη σχέση από απόσταση και πώς να τα αποφύγεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Σίγουρα οι σχέσεις είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον η σχέση από απόσταση και ακόμα περισσότερο αν πρέπει να αποχαιρετάς τον άλλο κάθε λίγο και λιγάκι.

Φυσικά, είναι κρίμα αν έχεις γνωρίσει κάποιον που σου αρέσει να μην κάνεις σχέση μαζί του μόνο και μόνο επειδή μένετε σε άλλη πόλη. Κι όταν λέω άλλη πόλη, εννοώ που η απόσταση να αποτελεί αρκετά μεγάλο πρόβλημα στο να βρεθείτε. Αν έχεις επιχειρήσει να κάνεις σχέση από απόσταση και βλέπεις ότι υπάρχουν δυσκολίες, θα πρέπει να περιμένεις ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν σημαντικά λάθη στη σχέση από απόσταση και καταλήγουν να έχουν συνεχώς προβλήματα με το ταίρι τους.

Αν θες να αποφύγεις τους πολλούς τσακωμούς με τον σύντροφό σου και να διατηρήσεις υγιή τη σχέση σου, ακολούθησε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές.

Μην πεις ποτέ ψέματα

λάθη στη σχέση από απόσταση

Το ψέμα είναι ό,τι χειρότερο σε μια σχέση και σίγουρα μπορεί να καταστρέψει ό,τι έχετε “χτίσει” μέχρι τώρα. Γι’ αυτό ειλικρίνεια και μόνο ειλικρίνεια, αν θες να διαφυλάξεις τη σχέση σου. Ακόμα κι αν έχεις κάνει κάποιο λάθος ή του έχεις κρύψει κάτι για το καλό του, θα πρέπει να του το πεις. Άλλωστε, όλα μαθαίνονται κάποια στιγμή και καλύτερα να το μάθει από σένα!

Μην περιμένεις σοβαρή σχέση

Όταν έχεις να δεις τον άλλο, όχι απλά μερικές μέρες, αλλά και ολόκληρες εβδομάδες που κοντεύουν να γίνουν ακόμα και μήνας, μην περιμένεις να έχεις μία σοβαρή σχέση. Προφανώς και η σχέση σου θα είναι διαφορετική από αυτή ενός ζευγαριού που βρίσκεται πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Σίγουρα και θα θέσεις με το ταίρι σου κάποιους κανόνες, όμως μην περιμένεις να έχεις μία πολύ σοβαρή σχέση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτρέψεις την απιστία, αλλά μην περιμένεις να έχει η σχέση σου μεγάλο και “φωτεινό” μέλλον. Υπάρχουν, φυσικά, και οι εξαιρέσεις, αλλά όταν η απόσταση είναι μεγάλη κι αυτό κρατάει καιρό, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Μην πιέζετε ο ένας τον άλλο

Σε μια σχέση από απόσταση η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό. Όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορεί ο ένας να πιέζει τον άλλο και ούτε πρέπει να γίνει αυτοσκοπός το να μαθαίνεις τις κινήσεις του άλλου και να ξέρεις που βρίσκετε κάθε ώρα και στιγμή. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη σε μια σχέση, δεν χρειάζεται να τον παίρνεις τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο για να δεις που είναι και να τον πιέζεις με τις ερωτήσεις σου.

Μην κρύβεις τις σκέψεις σου

λάθη στη σχέση από απόσταση

Αφού δεν είστε συνέχεια μαζί είναι λογικό να σκέφτεσαι διάφορα πράγματα για το ταίρι σου που διστάζεις να τα πεις από το τηλέφωνο. Δεν πρέπει όμως. Όσο περισσότερο κρατάς μέσα σου τα άγχη και τις ανασφάλειες σου για τη σχέση σας, τόσο περισσότερο κακό κάνεις σε αυτή. Ό,τι σκέφτεσαι και αισθάνεσαι για τον άλλο πρέπει να του το λες, γιατί αλλιώς εσύ θα είσαι αυτός που θα οδηγήσει τη σχέση σε καυγάδες.

Δεν κάνετε θυσίες ο ένας για τον άλλο

Σχέση χωρίς θυσίες δεν γίνεται. Κι όταν λέω θυσίες δεν εννοώ να παρατήσεις τις σπουδές σου, την οικογένειά σου ή τα όνειρά σου για να δοκιμάσεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση, που στην τελική μπορεί και να μην πετύχει. Όταν, όμως, δεν θυσιάζεις τα Σαββατοκύριακα σου για να πας να τον δεις και αντίστοιχα κι αυτός το ίδιο, μην περιμένεις να υπάρχει απόλυτη συνεννόηση και βελτίωση της σχέσης, ειδικά αν η σχέση βρίσκεται στα “σκαριά”. Σίγουρα δεν υπάρχει μία ιδανική λύση, αφού η κάθε σχέση είναι διαφορετική και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να το συζητήσετε μαζί και να βρείτε την δικιά σας λύση, ώστε να βλέπεστε πιο συχνά.

Μην πέσεις, λοιπόν, στην παγίδα να κάνεις αυτά τα λάθη στη σχέση από απόσταση. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ηρεμία, την καλή επικοινωνία και το ενδιαφέρον στη σχέση σου. Κρίνε το κατά πόσο αξίζει αυτή η σχέση για σένα και βεβαιώσου για το πόσο θα διαρκέσει αυτή η απόσταση. Αυτό θα σε κάνει να είσαι συνειδητοποιημένος και να ξέρεις τι ζητάς από αυτή τη σχέση. Μην ξεχάσεις ποτέ ότι η συζήτηση είναι αυτό που σας ενώνει με το σύντροφό σου και μη διστάζεις να συζητάς μαζί του το μέλλον της σχέσης σας, ακόμα κι αν πιστεύεις πως είναι νωρίς. Μόνο έτσι θα ξέρεις τι έχεις να πάρεις και τι να δώσεις σε αυτή τη σχέση και θα αισθάνεσαι καλύτερα και εσύ με τον εαυτό σου!

Διάβασε ακόμα:

Όλα όσα πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι πριν κοιμηθεί για να είναι ευτυχισμένο!

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved