Οι millennials μπορεί να βγαίνουν λιγότερα ραντεβού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους ενδιαφέρει λιγότερο το σεξ. Στην πραγματικότητα το σεξ είναι πολύ σημαντικό στις σχέσεις όλων των ηλικιών. Είτε θεωρείς ότι έχεις μεγάλη εμπειρία στο σεξ ή τώρα εξερευνείς το σεξ, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σεξ, σύμφωνα με τους sex therapists.

Οι sex therapists ασχολούνται με τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα, είτε λόγω ψυχολογικών και προσωπικών παραγόντων είτε λόγω ιατρικών προβλημάτων.

 Τα 5 πράγματα πρέπει να ξέρεις για το σεξ

Το σεξ δεν είναι μόνο το σεξ

Τα ζευγάρια πολλές φορές αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν είναι μαζί μόνο για το σεξ. Αντιθέτως, όπως εξηγούν οι sex therapists, τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα που δεν είναι μαζί μόνο εάν το σεξ είναι στο μενού.

Εάν νιώθεις ενθουσιασμένη όταν είσαι με το ταίρι σου, ακόμα κι αν δεν είναι η στιγμή που θα κάνετε σεξ, τότε είστε ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι και σίγουρα αυτό επηρεάζει και το σεξ το οποίο είναι καλύτερο.

Αυτές οι στιγμές μπορεί να είναι απλά τα φιλιά, οι συζητήσεις που μπορεί να έχουν μέσα κι ένα ερωτικό στοιχείο, αλλά και το άραγμα στον καναπέ μ’ ένα ποτήρι κρασί. Όταν αυτά συμβαίνουν και έρχεται η στιγμή του σεξ, είστε και οι δύο αρκετά ζεσταμένοι και δεν ξεκινάτε από το 0!

Lets Do It Flirting GIF - Find & Share on GIPHY

Γιατί τα προκαταρκτικά είναι σημαντικά

Όπως είπαμε παραπάνω ότι το σεξ δεν είναι απλά το σεξ, στο ίδιο πλαίσιο βάζουμε και τα προκαταρκτικά. Γιατί είναι σημαντικά; Επειδή προετοιμάζουν το σώμα -σωματικά και ψυχολογικά- για τη στιγμή που θα κάνει σεξ το ζευγάρι.

Τα προκαταρκτικά δεν είναι απλά κάτι που αποζητούν οι γυναίκες για να μην μπουν κατευθείαν στο ψητό, αλλά μια απαραίτητη διαδικασία για να προετοιμαστούν τα σώματα για την ερωτική πράξη. Γι’ αυτό μην τα υποτιμήσεις ποτέ ξανά στο μέλλον!

Ο οργασμός δεν είναι αυτοσκοπός

Φυσικά κι είναι υπέροχος, αλλά δεν είναι ο μοναδικός στόχος. Στόχος του σεξ είναι να περάσουν καλά και τα δύο μέλη του ζευγαριού και να έρθουν κοντά. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο οργασμός θα έπρεπε να είναι σαν το επιδόρπιο: Ένας τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα γεύμα, αλλά πολύ σπάνια είναι ο λόγος που βγήκες για φαγητό!

Funny Sex GIF - Find & Share on GIPHY

Το σεξ δεν πρέπει να περιλαμβάνει πόνο

Όπως εξηγούν οι sex therapists, είναι πολύ σημαντικό όλες οι γυναίκες να καταλάβουν ότι το σεξ δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει πόνο. Ενώ υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να βιώσει πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, με πιο συνηθισμένο να είναι η ξηρότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό, και όσες γυναίκες αισθάνονται πόνο θα πρέπει ν’ απευθύνονται σ’ έναν ειδικό.

Η συζήτηση παίζει περισσότερο ρόλο απ’ ό,τι νομίζεις

Είτε έχεις μια καθαρά σεξουαλική σχέση είτε μια σχέση που δεν επικεντρώνεται μόνο στο σεξ, η συζήτηση για το τι σου αρέσει στο κρεβάτι είναι πολύ σημαντική.

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά “θέλω” στο σεξ και φυσικά αυτά δεν βρίσκουν πάντα σύμφωνο το άτομο που έχει απέναντί του, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ο ένας να εκφράζει τις προτιμήσεις του στον άλλον.

The Oc Couple In Bed GIF - Find & Share on GIPHY

Μην φοβάσαι να μιλήσεις για ένα φετίχ σου ή για κάτι δεν σου αρέσει γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρεθεί κανένας απ’ τους δυο σας σε αμήχανη θέση πάνω σε μια πολύ όμορφη στιγμή.

Διάβασε κι αυτό:

Ψέματα για τη σεξουαλική ζωή που όλοι έχουμε πει

Photo: Unsplash/Maddi Bazzocco