Ο έρωτας είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Όλοι πιστεύουν ότι ο έρωτας είναι το καλύτερο συναίσθημα, ειδικά αν είναι αμοιβαίος. Σίγουρα έχεις ερωτευτεί και εσύ, έστω και μια φορά στην ζωή σου.

Κάποιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αν ο έρωτας έχει μεγάλη διάρκεια μοιάζει με το να έχεις συνέχεια πυρετό. Μπορεί να σε εξουθενώσει και να σε διαλύσει. Ωστόσο, σε μια σχέση συχνά η αγάπη παίρνει την θέση του έρωτα. Μπορεί, μάλιστα, να αναρωτιέσαι: Είμαι ακόμα ερωτευμένη με τον σύντροφό μου;

Είσαι, λοιπόν, ακόμα ερωτευμένη με τον σύντροφό σου; Αυτά είναι τα 3 σημάδια για να το διευθετήσεις μέσα σου. Ή μπορείς, αν θες, να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί σου.

Δεν περνάς καλά όταν είστε πολλές ώρες μαζί

Αν είσαι ερωτευμένη με τον σύντροφό σου μόνο στην θεωρία, τότε ο χρόνος που περνάς μαζί του θα θες να είναι όλο και λιγότερος. Και αυτό θα το καταλάβεις σχετικά νωρίς. Οι ρομαντικές σχέσεις μπορούν να βελτιώσουν την ζωή σου με μοναδικούς τρόπους.

Μας βοηθάνε να μάθουμε να είμαστε άνθρωποι, να αγαπάμε έναν άλλον άνθρωπο, να συμπάσχουμε μαζί του, να χαιρόμαστε με τις χαρές του και να δενόμαστε μαζί του με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι ερωτικές σχέσεις δημιουργούν διαφορετικά συναισθήματα απ’ αυτά που δημιουργούν οι υπόλοιπες σχέσεις. Δεν γίνεται να βρεις υποκατάστατο στον έρωτα.

Δεν μπορείς να αγαπήσεις τα μειονεκτήματά του

Όσο περισσότερο χρόνο περνάς με τον σύντροφό σου, τόσο περισσότερο τον γνωρίζεις. Μέσα σε αυτά που ανακαλύπτεις είναι και τα μειονεκτήματά του. Αν αγαπάς κάποιον στην πραγματικότητα, τον αποδέχεσαι όπως είναι, και τα αρνητικά του και τα πάντα του. Αν είσαι ερωτευμένος από την άλλη, εθελοτυφλείς και τα προσπερνάς. Αλλά αν όταν είναι εκνευρισμένος, πεισματάρης, κακός, εγωϊστής ή τεμπέλης, αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν τον αγαπάς, και αν βρίσκεις δύσκολο να το παραβλέψεις, τότε ο έρωτας έχει εξαφανιστεί. Και ίσως απλά είσαι ερωτευμένη με την ιδέα του.

Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένη με τον σύντροφό σου ή απλά με την ιδέα του, θέσε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις:

  • Τον αγαπάω έτσι όπως είναι;
  • Στεναχωριέμαι αν τον βλέπω λίγες ώρες;
  • Θα ήθελα να είναι κάπως αλλιώς;

Δίνοντας απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου πως νιώθεις για τον σύντροφό σου.

Δεν σε συμπληρώνει

Το τρίτο και πιο σημαντικό που πρέπει να ψάξεις μέσα σου είναι αν νιώθεις ότι μαζί του μπορείς να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή του μαζί σου. Αν νιώθεις ότι δεν σε γεμίζει, δεν σε ολοκληρώνει τότε το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Μπορεί να νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε καταλαβαίνει.

Κάθε σχέση είναι δομημένη σε τρεις βάσεις: Ο ένας σύντροφος, ο άλλος σύντροφος και η σχέση. Πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι και οι τρεις αυτοί τομείς λειτουργούν σωστά και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς εξάρτηση. Αν περιμένεις από την σχέση σου να σε σώσει από κακές μνήμες του παρελθόντος τότε η σχέση αυτή είναι καταδικασμένη και δεν θα λειτουργήσει. Αν, επίσης, τα περιμένεις όλα από τον σύντροφό σου, τότε και πάλι η σχέση είναι καταδικασμένη.

Αν κάποιο από όλα αυτά τα σημάδια τα αναγνώρισες στην σχέση σου, τότε μπορεί να είσαι ερωτευμένη με την ιδέα που έχεις για τον σύντροφό σου και όχι με τον ίδιο τον σύντροφό σου. Αν θες να σώσεις αυτή την σχέση, προσπάθησε να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα και να καταλάβεις ότι είναι άνθρωπος και του επιτρέπεται να κάνει κάποια λάθη. Προσπάθησε να βρεις τρόπους να κρατήσεις την σπίθα ζωντανή.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση σας; Τα σημάδια που αγνοείς