Συμβουλές για ένα ταξίδι με τον σύντροφο σου χωρίς τσακωμούς, εάν δεν τα «βρίσκετε»!

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι γνωστό το ρητό που λέει ότι όποιος κάνει ένα ταξίδι με τον σύντροφό του, μετά από λίγο χωρίζει. Έχεις αναρωτηθεί τι μπορεί να πηγαίνει στραβά και μήπως όλα δεν είναι μια απλή σύμπτωση; Πράγματι στις διακοπές έρχεσαι πολλές φορές σε αντιπαράθεση και αναγκάζεσαι να γνωρίσεις και τις κακές πλευρές του άλλου.

Το να είσαι 24 ώρες το 24ωρο με τον καλό σου δεν είναι απαραίτητα καλό, θα βαρεθείτε και είναι λογικό να υπάρξουν άβολες στιγμές, ειδικά αν δεν είστε για μεγάλο διάστημα μαζί. Μπορεί να μη σου αρέσει να ξυπνάς νωρίς, να θες να δεις μνημεία και να γυρίσεις την πόλη ενώ ο σύντροφος σου να είναι αντίθετος σε αυτό.

Εδώ σου έχουμε μερικές συμβουλές για ένα ταξίδι με τον σύντροφο σου, απαλλαγμένο από εντάσεις! Κάνε, λοιπόν, μια παραχώρηση και συμβιβάσου για λίγο.

Φτιάξε λίστα με προτεραιότητες

Για να τα βρείτε στα ταξίδια και να μπορεί να γίνει ο travel buddie σου, πρέπει αρχικά να βάζετε προτεραιότητες και να σέβεσαι τι μπορεί να είναι σημαντικό για τον άλλο. Μπορεί εσύ να θες να περάσεις μια ολόκληρη μέρα πίνοντας καφέ και να μη θες να περπατήσεις, ενώ ο καλός σου να είναι πιο ενεργητικός. Βρείτε μια κοινή λύση και πράγματα που θέλετε να κάνετε και οι δύο. Οι περισσότερες εντάσεις συμβαίνουν όταν δεν εκπληρώνονται αυτά που θες να κάνεις στις διακοπές, οπότε προσπάθησε να δείξεις κατανόηση και να “ταιριάξεις” περισσότερο με τα γούστα του άλλου.

ταξίδι με τον σύντροφο σου

Άφησε τον/την να διαλέξει κάτι

Μπορείτε να διαλέξετε τις δραστηριότητες που θα κάνετε εναλλάξ, κάτι που θα κρατήσει τα πράγματα σε μια ισορροπία. Άσε τον/την δικιά σου να επιλέξει και εκείνη ένα εστιατόριο ή μπαρ και μη το βλέπεις πάντα εγωιστικά. Με αυτό τον τρόπο και ο άλλος θα κάνει υποχωρήσεις και θα νιώσει ότι σέβεσαι την γνώμη του.

ταξίδι με τον σύντροφο σου

Κάνε κάτι μόνος σου

Σίγουρα θα υπάρξει κάτι στις προτεραιότητες που έχεις, το οποίο δεν θα εγκρίνει ο φίλος σου. Τότε δεν υπάρχει λόγος για τσακωμούς, μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία και να πας χωρίς εκείνον. Έτσι θα κάνεις αυτό που επιθυμείς και θα απομακρυνθείς για λίγο, ξεχνώντας τις εντάσεις. Όταν θα ξαναβρεθείτε θα είστε και οι δύο πιο ήρεμοι…ακόμα και μια ώρα χώρια κάνει καλό!

ταξίδι με τον σύντροφο σου

Ξεκαθαρίστε τα από την αρχή

Ξεκαθάρισε από την αρχή τι τύπος ταξιδιών σου αρέσουν. Έτσι θα καταλάβετε τις διαφορές σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε βέβαια το ταξίδι, ξεπερνώντας τις αντιθέσεις σας. Οπότε εάν είσαι αγχώδης τύπος και προτιμάς να είσαι στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την πτήση, δεν χρειάζεται να «σείρεις» και τον άλλο μαζί. Θα του προκαλέσεις άγχος, που μπορεί να οδηγήσει και σε τσακωμό. Άρα βρείτε ένα πρόγραμμα που να λειτουργεί και για τους δύο, γιατί πέρα από τη διασκέδαση υπάρχει και πολύ στρες σε ένα ταξίδι.

ταξίδι με τον σύντροφο σου

Πηγαίνετε χώρια στη τελική!

Αν τα γούστα σας διαφέρουν τόσο, μπορείτε να πάτε διακοπές με τους φίλους σας στην τελική. Μπορεί εσύ να λατρεύεις την θάλασσα αλλά ο καλός σου να είναι του βουνού. Θα τονώσει την σχέση σας η απόσταση για λίγο καιρό. Οπότε αν δεν μπορείς να συμβιβαστείς και να αποδεχτείς για λίγο τις επιθυμίες του συντρόφου σου, αποδέξου ότι δεν είστε το καλύτερο match, όσον αφορά τις διακοπές.

ταξίδι με τον σύντροφο σου

Διάβασε και αυτό:

Πότε πρέπει να τελειώσεις μια σχέση που έχει γίνει βαρετή;

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved