Όταν περνάς έναν χωρισμό, τότε υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια που περνάς. Πρώτον, νιώθεις κάποια περίεργα συναισθήματα, τα οποία είναι ανάμεικτα. Χαρά, λύπη, ανακούφιση, θυμός. Ό,τι είναι αυτό που νιώθεις, άστο να εξελιχθεί. Έτσι θα μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω.

Σε κάποιο σημείο της περιόδου συνειδητοποίησης του χωρισμού νιώθεις την ανάγκη ότι θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του. Το να παίρνεις τηλέφωνο τον πρώην σου είναι, όμως, κάτι που πρέπει να κάνεις;

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι αρχικά θα πρέπει να καταλάβεις ότι το να θες να επικοινωνήσεις με τον πρώην σου είναι άκρως φυσιολογικό. Μην νομίζεις ότι αυτή η θέληση που νιώθεις σε κάνει να δείχνεις απελπισμένη ή λυπημένη.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να νιώθεις αυτή την ανάγκη

Σου λείπει, νιώθεις μοναξιά και ειδικά αν αυτή η σχέση ήταν κάτι που σε έκανε να νιώσεις πολύ έντονα συναισθήματα και που χώρισες για άκυρους λόγους. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις αυτή την σχέση να τελειώσει. Εάν είσαι μόνη ή νιώθεις απογοητευμένη εκείνη την μέρα, είναι φυσιολογικό να θες να επικοινωνήσεις ξανά με τον πρώην σου. Όπως λένε και οι ειδικοί θες να νιώσεις ότι κάποιος σε στηρίζει ή θες να νιώσεις οικειότητα με κάποιον που ξέρεις ότι σε αγαπάει.

Δεν είναι τόσο κακό να θες να πάρεις τηλέφωνο τον πρώην σου. Αλλά πριν το κάνεις σκέψου “γιατί”

Δεν υπάρχει πρόβλημα να καλέσεις τον πρώην σου αν θες κάποιες πληροφορίες από αυτόν. Ειδικά αν μέσω μηνύματος δεν μπορεί να γίνει κάποια συζήτηση. Για παράδειγμα, αν έχετε κοινό λογαριασμό μπορεί να χρειάζεσαι κάποιες πληροφορίες πριν τον απενεργοποιήσεις ή αν έχετε μαζί παιδί, τότε μπορεί να χρειάζεσαι κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Επίσης, είναι καλό όταν χωρίζετε να συμφωνήσετε να περάσετε κάποιο χρονικό διάστημα μακριά για να σκεφτείτε τι θέλετε από την σχέση σας. Εάν θελήσεις μέσα σε αυτό το διάστημα να τα ξαναβρείτε, δεν υπάρχει θέμα να ξανακαλέσεις τον πρώην σου.

«Ωστόσο, αν δεν είναι κάποιο επείγον θέμα ή αν δεν θες να τα ξαναβρείτε, σκέψου καλά πριν τον καλέσεις», τονίζουν οι ειδικοί. Αν τον καλέσεις, μπορεί να σου δημιουργηθούν πολύ έντονα συναισθήματα και η ψυχολογία σου να πέσει πολύ.  Και αν είστε και οι δύο σχέσεις, οι νέοι σύντροφοί σας μπορεί να προσβληθούν ή να πληγωθούν.

Αν δεν έχεις, λοιπόν, συγκεκριμένο λόγο για να τον πάρεις τηλέφωνο, απλά μην το κάνεις. Πολύ απλό, έτσι δεν είναι; Τώρα, αν θες οπωσδήποτε να τον καλέσεις για να του ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και να κάνεις το δικό σου φινάλε, οι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας ένα μυστικό.

Δεν χρειάζεται να μιλήσεις μαζί του για να το κάνεις αυτό. Κλείσε τα μάτια σου, σκέψου ότι τον έχεις μπροστά σου και πες όλα όσα θες να πεις σαν να είναι εκεί. Πες τα όλα και βγάλτα από μέσα σου. Στο τέλος, βάλε το χέρι σου στην καρδιά και πες «Σε ευχαριστώ. Αποδεσμεύω εσένα και εμένα. Τελείωσε». Μπορεί να σου φαίνεται λίγο – έως πολύ-  τρελό αλλά λειτουργεί.

Έτσι ναι, μπορείς να καλέσεις τον πρώην σου αν θες. Αλλά αν δεν θες, σταμάτα και ξανασκέψου το. Στην τελική, υπάρχει λόγος που είναι πρώην σου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που σε εγκατέλειψε ο πρώην