Ας είμαστε ειλικρινείς: Πλέον, τα social media είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τον άλλον, ένας τρόπος να ξεκινήσει ένα φλερτ, ένας τρόπος έκφρασης, καλώς ή κακώς. Τι σημαίνει, λοιπόν, όταν ο πρώην κάνει like στις φωτογραφίες σου;

Κάθεσαι και κάνεις scroll στο Instagram όταν ξαφνικά (πάντα ξαφνικά συμβαίνουν αυτά), ο πρώην κάνει like στις φωτογραφίες σου ή στην τελευταία σου ανάρτηση ή σε ένα τραγούδι που ανέβασες στο Facebook. Έχεις εξαπλωθεί κι εσύ σε όλα τα social media.

Μόλις βλέπεις το όνομά του στις ειδοποιήσεις, λοιπόν, νιώθεις ένα σφίξιμο στο στομάχι και το μυαλό σου σκέφτεται διάφορα. Πώς, πού και κυρίως ΓΙΑΤΙ! Ένα μεγάλο γιατί σε βασανίζει κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Γιατί ο πρώην κάνει like στις φωτογραφίες σου;

Δεν έχει ξεπεράσει τη σχέση σας

Ένας κοινός λόγος για τον οποίον ο πρώην καλός επιμένει να σε “ενοχλεί” μέσω social media είναι ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη εντελώς τη σχέση σας και θέλει να κρατάτε μια επικοινωνία έστω και μέσω των social media.

Μόλις τελειώνει μια σχέση, δεν διαγράφεις τα πάντα και συνεχίζεις λίγο να παρακολουθείς τι κάνει ο άλλος. Όταν δεν είστε πια μαζί, με το να σου κάνει like στις φωτογραφίες σου νιώθει ότι βρίσκεται ακόμη λίγο στη ζωή σου, ότι έχετε αυτήν την επικοινωνία, ότι ξέρεις και ξέρει.

Ακόμη σε νοιάζεται

Τα social media είναι ένας τρόπος για να δείξει ο άλλος ότι ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στη ζωή σου. Είναι ένα “παράθυρο” και αφήνεις τον άλλον να δει τι κάνεις, πώς τα περνάς, με ποιον βγαίνεις.

Είναι ένας τρόπος (λίγο παράδοξος και όχι πολύ ώριμος) για να σου δείξει πως ακόμη νοιάζεται για τη ζωή σου κι αν τα καταφέρνεις. Παράλληλα, μπορεί να τσεκάρει το Instagram και το Facebook σου αν έχεις βρει κάποιον άλλον, αν είσαι ευτυχισμένη ή όχι. Ας του πει κάποιος πως είναι όλα εικονικά και μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα…

Προετοιμάζουν το έδαφος…

Πολλές φορές ο πρώην σου κάνει like στις φωτογραφίες για να προετοιμάσει το έδαφος για ένα μήνυμα, μια συνάντηση, μια επανασύνδεση. Μπορεί να το κάνει για να δει τη δική σου αντίδραση και να σου πει πως δεν έχει φύγει ακόμη…

Πολλές φορές, μπορεί να έχεις ανεβάσει ένα τραγούδι και να σου κάνει like γιατί μπορεί να του θυμίζει κάτι από εσάς. Αντί να σου στείλει κατευθείαν ένα μήνυμα ή να σε πάρει τηλέφωνο, το πηγαίνει πιο “safe” ώστε να δει και τη δική σου αντίδραση.

Άλλωστε δεν θέλει και πολύ κουράγιο για να πατήσεις ένα like, θέλει όμως αρκετή δύναμη για να στείλεις ένα “μου λείπεις” ή ένα “θέλω να σε δω”.

Πώς θα καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει;

Όταν κάποιος θέλει πραγματικά να σε δει, να μάθει νέα σου, να δείξει το ενδιαφέρον του, τότε θα σου στείλει μήνυμα ή θα σε πάρει τηλέφωνο. Θα σου ζητήσει να βρεθείτε, να πείτε τα νέα σας και δεν θα περιμένει πότε θα ανεβάσεις κάτι ώστε να σου κάνει like και να δείξει ότι ακόμη υπάρχει στη ζωή σου. Δεν υπάρχει στη ζωή σου, έχει απλώς κολλήσει στο παρελθόν και δεν σε αφήνει κι εσένα να προχωρήσεις μπροστά.

Και πολλές φορές όσο κι αν προσπαθείς να προχωρήσεις, όταν ο πρώην σου επιμένει να σε stalkαρει μέσω social media, μπορεί να αποβεί ενοχλητικό. Τι πρέπει να κάνεις εσύ; Τίποτα, καμία κίνηση. Να ξέρεις τι θέλεις και να αφήσεις το παρελθόν πίσω, εκεί που ανήκει.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ψυχολογικός λόγος που επιστρέφεις πάντα στον πρώην