Όλα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα στη σχέση τους, όμως αυτό που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται είναι το πώς επιδρούν τα social media στη σχέση σου. 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν άμεσα τη σχέση σου και δεν το καταλαβαίνεις. Επιδρούν στις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, ενώ πολλές φορές σε πιέζουν να ακολουθήσεις ένα πρότυπο σχέσης που δεν σου ταιριάζει.

Τι συμβαίνει όταν μπαίνουν τα social media στη σχέση;

Σύγκριση

Συγκρίνεις συνέχεια τη σχέση σου με τα ζευγάρια των social media, που μπορεί και να μην έχουν μια τέλεια σχέση, όμως σου αρέσουν και μόνο οι φωτογραφίες που ανεβάζουν κι όχι αυτό που είναι πραγματικά. Θέλεις να βάλεις τα ίδια #couplegoals με αυτά τα ζευγάρια, πιέζοντας τον σύντροφό σου.

Μηδέν ιδιωτικότητα

Όταν ανεβάζεις συνέχεια στο Instagram τι συμβαίνει στη ζωή σου, αλλά και στη σχέση σου, μηδενίζεις την ιδιωτικότητά σου. Δεν χρειάζεται να ξέρει όλος ο κόσμος όσα κάνεις με τον σύντροφό σου, δραστηριότητες, βόλτες, εκδρομές. Κράτα και μερικά για εσένα και τον σύντροφό σου και μην το παρακάνεις.

social media στη σχέση

Pixabay.com

Δεν ζεις το τώρα

Με το να σκέφτεσαι τι να ανεβάσεις ή με το να τσεκάρεις πόσα likes πήρες δεν ζεις το τώρα. Περνάς δηλαδή καλά όταν βγαίνεις με τον σύντροφό σου και έχεις το νου σου στο κινητό;

Stalking

Αν κοιτάζεις το προφίλ του συντρόφου σου έστω και μια φορά στο τόσο, τότε σίγουρα ξέρεις τι είναι το stalking, που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου. Δηλαδή πιστεύεις ότι αν θέλει να σου κρύψει κάτι από τα social media δεν θα το διαγράψει απλά και θα σε αφήσει να το δεις; Η εμπιστοσύνη κι η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντικά κι αν δεν υπάρχουν στη σχέση σου, τότε πρέπει να δεις πώς θα “χτίσεις”. Μην μπαίνεις στη διαδικασία να τσεκάρεις το προφίλ του συντρόφου σου και μην τον αφήνεις να κάνει το ίδιο σε σένα. Αν συμβαίνει κάτι καλύτερα να σου το πει ο ίδιος κι ό,τι είναι θα φανεί με τον χρόνο. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως τα likes δεν σημαίνουν κάτι και δεν είναι πάντα αληθινά. Εσύ κάνεις like μόνο σε όσους γουστάρεις; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν!

Διάβασε ακόμα:

Αν είσαι σε σχέση μην ποστάρεις ποτέ αυτά στα social media!

Photo: Pexels