Τα σημάδια για μια καρμική σχέση είναι πάντα ορατά αλλά ορισμένες φορές επιλέγουμε να κλείνουμε τα μάτια μας και να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε! Και ναι, δεν είναι πάντα για καλό.

Τα σημάδια για μια καρμική σχέση “φωνάζουν” αλλά συνήθως οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτήν δεν δίνουν σημασία. Κι όταν λέμε “κάρμα” μην πάει το μυαλό σου σε κάτι ανώτερο πνευματικά ή κάτι το εξωπραγματικό κι αφύσικο.

Τι είναι ακριβώς η καρμική σχέση;

Η καρμική σχέση όπως την περιγράφουν οι ειδικοί,  έχει αυτή που είναι “φορτωμένη με προκλήσεις” και πολλές φορές είναι αρκετά οδυνηρή. Επειδή, όμως, παίρνεις ένα πολύ καλό μάθημα από την εμπειρία, σε εξελίσσει πολλές φορές ως άνθρωπο και σε ωριμάζει συναισθηματικά.

Όλη η ιδέα ότι “υπάρχει φως στο τούνελ” είναι ωραία, αλλά δυστυχώς, δεν είναι ένα γρήγορο ταξίδι. Το μόνο πράγμα που βοηθά; Ο χρόνος!

Μόλις βρεθείς εκτός της σχέσης και έχεις αφήσει λίγο το χρόνο να περάσει και να σταθείς στα πόδια σου, μπορείς να δεις τα πράγματα λίγο πιο αντικειμενικά. Κι αν είσαι πρόθυμος, μπορείς να πάρεις σημαντικά μαθήματα για τον εαυτό σου και να μάθεις πράγματα που δεν γνώριζες, τότε θα είσαι και πιο προετοιμασμένος για την επόμενη σχέση σου.

Σημάδια για μια καρμική σχέση

Όσα δεν πρέπει να μοιράζεσαι με τρίτους για τη σχέση σου!

Σημάδια για μια καρμική σχέση

Τα… red flags τα βλέπεις από την αρχή

Είσαι με κάποιον και νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά… νιώθεις ένα περίεργο σφίξιμο στο στομάχι και στο στήθος. Σου έχει συμβεί ποτέ και το έχεις αγνοήσει;

Τα ένστικτα και η διαίσθηση είναι δυνατά και μας αποκαλύπτουν πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε από την αρχή. Και μερικές φορές πρέπει να τα ακούσεις πριν προχωρήσεις. Αλλά δεν το κάνεις…

Σημάδια για μια καρμική σχέση

 

Δικαιολογείς τη συμπεριφορά του

Δεν σέβεται τους φίλους σου ή τον χρόνο που θέλεις να περνάς μόνη σου. Κι αυτό ασφαλώς δεν είναι θετικό. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο για κάποιον που βρίσκεται εκτός της σχέσης να το συνειδητοποιήσεις.

Εσύ συνήθως δικαιολογείς τη συμπεριφορά του και προσπαθείς να εστιάσεις στα θετικά που οι άλλοι δεν βλέπουν.

Υπάρχει πρόβλημα με τον εγωισμό

Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο. Αν εσύ ή ο σύντροφός σου, δυσκολεύεστε τοποθετήσετε τις δικές σας ανάγκες ή τις ανάγκες κάποιου άλλου μπροστά απ’ αυτές του συντρόφου, τότε είναι καιρός να το σκεφτείς ξανά, να αναρωτηθείς…

Σημάδια για μια καρμική σχέση

Τσακώνεστε, δεν βρίσκετε λύση, είσαι διαρκώς σε άμυνα

Σίγουρα όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Αλλά σε μια καρμική σχέση αυτοί οι τσακωμοί δεν λύνονται ποτέ. Και διαρκώς επαναλαμβάνονται!

Και πολλές φορές στους τσακωμούς είσαι σε θέση άμυνας, προσπαθείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ακόμη κι αν σημαίνει πως εσύ καταπιέζεσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Στο τέλος, ο σωστός άνθρωπος θα είναι κάποιος που σε καταλαβαίνει και δεν σε κάνει να νιώθεις άβολα και να πρέπει διαρκώς να απολογείσαι.

Βγάζουν τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού σου

Σημάδια για μια καρμική σχέση

Photo: Unsplash/Emily Leake

Ξαφνικά έγινες μια drama queen ή έχεις περισσότερα νεύρα;

Σίγουρα η δουλειά σου μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά ίσως φταίει και η σχέση σου. Αν ξαφνικά και συχνά νιώθεις ζήλια, οργή, θυμό, φωνάζεις εύκολα ενώ δεν είναι του χαρακτήρα σου, τότε ίσως κάτι φταίει στη σχέση σου.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες συμφωνίες πρέπει να κάνεις με τον σύντροφό σου για να αντέξει η σχέση σας στον χρόνο;